|

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde Gazze'ye destek buluşması gerçekleştirildi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan, İsrail’in kadın ve çocuk ayırt etmeksizin Filistin ve Gazze’deki masum sivillere yönelik vahşi tutumuna, saldırılarına ve bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek adına ve sivil toplum kuruluşları iş birliği ile Gazze Dayanışma Buluşması gerçekleştirdi.

17:09 - 24/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

BANÜ-Spor Vadisi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Gazze Dayanışma Buluşması’na, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Kurucu Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İslami İlimler Fakültemiz Öğretim Görevlisi Hakan Kutlu’nun Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Bandırma Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Kanver Şener gerçekleştirdi. Programın selamlama konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. İsmail Boz ise konuşmasında, insanlık tarihinin en büyük dramlarından birini yaşayan Gazze halkına yönelik vahşi tutuma dikkat çekti. İnsanlık dışı şiddet ve zulüm karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren Rektörümüz, duyarlılıkları ve destekleri için katılımcılara ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Çeşitli görseller ve sinevizyon gösterimlerinin de katılımcılarla paylaşıldığı programda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Filistin meselesinin tarihi arka planına dair bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ise Filistin meselesinin duygu iklimine dair bir konuşma yaptı.


Gerçekleştirilen konuşmaların ardından akademisyen ve sanatçı Prof. Dr. Ömer Karaoğlu sahne aldı. Ezgilere tempo tutan gençler, yoğun bir tezahürat ile Karaoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu. Program öncesinde BANÜ-Spor Vadisi Kapalı Spor Salonu girişinde kermes düzenlendi.


#Bandırma Onyedi Eylül üniversitesi
#Bandırma
#Gazze
23 gün önce