|

Bayramda sel sürprizi

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Yoğun yağışın ardından, rögarlardan taşan su ve sürüklenen toprak yığınları nedeniyle Altıpınar köyünde bir çok yol ulaşıma kapandı. Sel ilçede park halinde bulunan araçlara ciddi hasarlar verdi. Köylüler oluşturdukları set ile suyun yönünü değiştirmeye çalıştı.

Yeni Şafak
16:08 - 15/06/2018 Friday
Güncelleme: 16:32 - 15/06/2018 Friday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Torul'un Altıpınar köyünde öğle saatlerinde başlayan sağanak, su taşkına neden oldu. Yağışın ardından rögarlardan taşan su, köy merkezindeki yolu kapladı. Bayramlaşmak için köy meydanında bulunan vatandaşlar da, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığındı. Yaklaşık 1 saat süren yağış sonucu oluşan sel, yol üzerindeki toprak ve çakılları da beraberinde sürükleyerek çevrede park halindeki araçlara hasar verdi, bazı iş yerlerini de su bastı. Köylüler küreklerle yolda biriken molozu temizlemeye çalıştı, iş yerlerinin ve diğer araçların zarar görmemesi için yola koydukları tahtayla set oluşturup, suyun yönünü çevirmeye çalıştı.

Meteoroloji uyardı: Gece saatlerine kadar sürebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli gök gürültülü sağanağın, gece saatlerine kadar sürebileceğini belirterek, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

#Gümüşhane
#Torul
#Altıpınar
#Sel
6 years ago