|

Beni Savaş'la yalnız bırakın

Türk tiyatrosunun ve ekranların usta oyuncusu Savaş Dinçel son yolculuğuna karanfil ve alkışlarla uğurlandı. Tabutun başından ayrılmayan eşi 'Beni Savaş'la yalnız bırakın' diye ağladı

ZEYNEP ÇİFTÇİ / İSTANBUL
00:00 - 22/12/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 22/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Beni Savaş'la yalnız bırakın
Beni Savaş'la yalnız bırakın

Evinde geçirdiği iç kanama sonucu önceki gün 65 yaşında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Dinçel için ilk tören, Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Dinçel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, sanatçı dostlarının omuzlarında sahneye getirildi. Buradaki törene, Dinçel'in eşi Sumru Dinçel ve oğlu Barış Dinçel, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli ve sanatçı dostlarıyla sevenleri katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay törene taziye mesajı yolladı. Dinçel'in cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutunun üstüne taraftarı olduğu Fenerbahçe takımının forması da konuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken hayat arkadaşı Sumru Dinçel, eşinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Sumru Dinçel, taziye için yanına gelen dostlarına ise, “Lütfen beni Savaş'la yalnız bırakın, konuşmak istemiyorum” dedi. Dinçel yalnızca, taziyelerini sunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştü. Dinçel, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından karanfil ve alkışlarla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Transatlantiği uğurluyoruz

Osman Yağmurdereli: “Benim için yeri doldurulamayacak. 65 yaş emekli olmak ve yaşamak için uzun bir süre değil. Bu limanda sessiz bir gemiyi, büyük bir transatlantiği yolcu ediyoruz. Böyle bir şerefi bana yaşattığı için dualarım her zaman onunla olacak.”


Kaybımız çok büyük

İstanbul Valisi Muammer Güler: “Türk tiyatrosuna büyük emek veren saygın bir ustayı kaybettik. Onu çok değişik karakterlerle tanıdık. Savaş Dinçel halkın da çok sevdiği bir ustaydı. Aramızdan ayrılışı büyük kayıp. Hepimizin başı sağ olsun, nur içinde yatsın.”



16 yıl önce