|

Beş milyarlık yeni destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgından etkilenen işletmelere KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlattıklarını duyurdu. Erdoğan şu bilgileri verdi: Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak. Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021’e kadar erteliyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz.

Haber Merkezi
00:23 - 30/04/2021 Cuma
Güncelleme: 00:28 - 30/04/2021 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı’nda, toplumun birçok kesimine yönelik 5 milyar liralık destek paketi açıkladı:

Emeklilerimize bayram ikramiyesini bin 100 liraya çıkaracağımızı söylemiştik. Mecliste görüşülüyor. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatıyoruz. Esnafa kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz. Esnafa kullandırdığımız taksit ödemelerini erteliyoruz. KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz.



ÜÇ YIL GERİ ÖDEMESİZ

Salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler bu desteğe başvurabilecek. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak.


KREDİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ

Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi’den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilir. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021’e kadar erteliyoruz. Ayrıca TESKOMB kefaletiyle taksit ödemesi yapamayın 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir.



İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI

Çek ve senetlerle ilgili başka bir düzenleme de Meclis’te gerçekleştiriyor. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran’a kadar uzatılmıştır. İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı bin 100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yine ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik.

DIŞA BAĞIMLILIK BİTİYOR

Açılışını yaptığımız patlayıcı tesisiyle yeni nesil elektrikli hibrit sistem zırhlı muharebe araçları ve boran 105 taşınabilir OBÜS’lerin ülkemize, savunma sanayimize, TSK’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi sayesinde ülke olarak yeni nesil patlayıcı üretim kabiliyetinde süper lige çıktık. Artık uçak bombalarımız, mühimmatımız, füzelerimiz ve harp başlıklarımızın patlayıcıları konusunda kimseye bağımlı olmayacağız. Yurt dışından temin edilen modüler barut sistemi artık tamamen yerli imkanlarla üretilecek.

#Recep Tayyip Erdoğan
#KOSGEB
#Yatırım
3 yıl önce