|

Bilgin korumalarıyla geldi

Etibank'ın eski sahibi Bilgin ile oğlu, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada ifade vermeye korumalarıyla geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 3/04/2002 Çarşamba
Güncelleme: 18:40 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Medya ve eski banka patronu Dinç Bilgin ve oğlu Sevket Önay Bilgin, grup şirketlerine usulsuz kredi kullandırarak "Bankalar Kanunu'na muhalefet etmek" iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada hakim karşısına çıktılar. İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklardan Dinç Bilgin, Önay Bilgin ve bankanın muhasebe sorumlusu Ayşe Güven hazır bulunurken, Etibank eski Genel Müdürü İsmail Hakkı Karadayı ve yönetim kurulu üyesi Zeki Ünal katılmadı.

İfade veren Bilgin ve diğer sanıklar yazılı savunma yapıp suçlamaları reddettiler. Savunmaların ardında hakim Hikmet Şen, avukatların talebi üzerine Bilgin ve diğer sanıkların duruşmalardan veraste tutulmasına, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakultesi Ticaret Hukuku Kürsüsü Bankacılık Bölümü'nden dosyanın incelenmesi için bilirkeşi istenmesine ve Bilgin'in "çete" iddiasıyla İstanbul 5. Ağır Ceza'da yargılandığı dosyanın incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Paralar grup şirketlerine aktarıldı
İddianamede Bilgin'in sahibi olduğu Etibank A.Ş Genel Müdürlüğü kanalıyla, grubun yurtdışı finans kurumu olan BK. Global Finans'a depo tabir edilen ve 20 gün vadeli 4.5 milyon dolar tutarında hesap açıldığı ancak vadeleri dolmadan bu hesabın daha uzun vadeli hesaplara çevrilerek paranın grup şirketlerine aktarıldığı ifade ediliyor ve paranın 4 milyon dolarlık kısmının Medya Basın Tesisleri T.A.Ş hesabına "virman" edildiği anlatılıyor. Bankalar Kanunu'na muhalefet edildiği belitilen iddianamade, sanıkların 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları istendi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce