|

Bin aile mağdur

Pana Yapı ile Selimoğlu İnşaat ortaklığında başlanan Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projesi durdu. Şirketlerin biribirini dolandırıcılık ve usulsüzlükle suçladığı dava düellosu sürerken, hak sahibi bin aile mağdur oldu. Vatandaşlar Pana Yapı’yı, Pana Yapı da üstlenici Selimoğlu İnşaat’ı suçluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:03 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fikirtepe’de temel atıldı inşaat durdu!
Fikirtepe’de temel atıldı inşaat durdu!

Kadıköy Fikirtepe’de 6 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları, mali sorunlar nedeniyle iki şantiyede durdu. İnşaatların durması ile mağdur olan bin aile, Pana Yapı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Raci Şaşmaz da projede üstlenici firma olan Selimoğlu İnşaat’ı dolandırıcılıkla suçlayarak savcılığa başvurdu.

“DOLANDIRICILIK KANISINA VARDIM”

Pana Yapı’nın şikayetinde, “Selimoğlu İnşaat yöneticileri şirketlerin içini boşaltarak kendilerine ve yakınlarına fahiş maddi kazanımlar sağlamışlardır” ifadeleri yer aldı. Raci Şaşmaz, Selimoğlu İnşaat içerisinde hukuki ve mali denetim yaptırdığını, şirketin dolandırıcılık suçu işlediği kanısına vardığı için suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

“PANA YAPI USULSÜZLÜK YAPTI”

Aynı süreçte Selimoğlu İnşaat’ın da Pana Yapı ile ilgili suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Pana Yapı’nın usulsüzlük yaptığı; Raci Şaşmaz’ın, Selimoğlu İnşaat’a ait üzerinde herhangi bir ipotek ve haciz bulunmayan yaklaşık 100 milyon TL değerindeki 48 villa ve 4 konağı 14 milyon TL bedelle 10 Ekim 2017’de Enütaş Enerji Üretim Tic. A.Ş adında kendine ait bir başka şirkete aktardığı iddia edildi.

GÖZALTI DALGASI SÜRÜYOR

Karşılıklı suç duyurusu düellosu sürerken, İstanbul Emniyeti operasyon düzenledi. Selimoğlu İnşaat’ın eski yöneticileri olduğu belirtilen ve haklarında yakalama çıkartılan 11 kişiden 5’i gözaltına alındı. Sorguların ardından bu 5 kişi serbest bırakıldı. Daha sonra gözaltına alınan şüphelilerden şirketin eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve yüzde 30’luk hisseyle ortağı olan K.C.U da serbest bırakıldı, gözaltındaki N.T., A.Z. ve İ.G.’nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

#Fikirtepe
#Kentsel Dönüşüm
6 yıl önce