|

Bombacının 2 arkadaşına tutuklama

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısıyla ilgili canlı bomba Nabil Fadlı'yla bağlantılı olduğu iddiasıyla Muhannad A. Ve Ayad M'yi Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:57 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

2 şüpheli İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ifade alma işleminin tamamlanmasının ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.



13 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE


Hakim karşısına çıkan iki şüphelinin Sultanahmet'teki canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabil Fadlı'nın Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmasına yardım ettikleri öğrenildi. 2 şüpheli de hakimlik sorgusunda canlı bomba Nabil Fadlı'ya herhangi bir yardımda bulunmadıklarını ileri sürdü. Hakimlik, Muhannad A. ve Ayad M.'yi 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından tutuklanmasına hükmetti. Son tutuklanan 2 şüpheliyle bu sayı 13'ye yükseldi. Ankara'da tutuklanan bir şüpheli ise dün sabah saatlerinde İstanbul'a getirildi. Şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.



4 İLDE IŞİD OPERASYONU


Öte yandan Antalya polisi, istihbaratı değerlendirerek yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Adana ve Osmaniye'de bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda biri Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü IŞİD ile irtibat halinde oldukları iddia edilen zanlıların evlerindeki aramalarda, bazı evraklara el konuldu. Zanlılar, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Afyon'da ise biri Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.



#Sultanahmet
#Nabil Fadlı
#canlı bomba
8 yıl önce