|

Bordo bereliler Afrin'de kullanacak

Zeytin Dalı harekâtı dün iki haftayı geri bırakırken, kara birliklerinin ilerleyişi devam etti. Özel Kuvvetler, Afrin sokaklarında teröristlerin tuzaklarına karşı ve saklandıkları yerleri bulmak için ‘mikro insansız hava araçlarını kullanacak.

Yeni Şafak
07:32 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 07:38 - 4/02/2018 Pazar
Diğer
Özel Kuvvetler, Afrin sokaklarında mikro İHA kullanacak.
Özel Kuvvetler, Afrin sokaklarında mikro İHA kullanacak.

Bordo Bereli ve Özel Harekât’ın Afrin’de meskûn mahal operasyonları için hazırlıkları da sürüyor. Afrin kent merkezindeki yerleşim alanlarında teröristlere karşı ‘Kirpi’, ‘Kobra 1’, ‘Kobra 2’ ve ‘Ejder’ gibi zırhlı, silahlı araçlar da kullanılacağı için bu araçların da bölgeye sevkıyatına hız verildi.

Mikro İHA'yı radarlar farketmiyor

Özel Kuvvetler, Afrin sokaklarında teröristlerin tuzaklarına karşı ve saklandıkları yerleri bulmak için ‘mikro insansız hava araçlarını da (İHA)’ kullanacak. Uzunluğu 10, genişliği 2.5 santimetre, ağırlığı 18 gram olan ‘mikro İHA’nın 3 kamerası var. Kameralardan biri normal görüntüde yüksek kalite sağlarken, bir diğeri termal, üçüncüsü ise gece görüş sistemine sahip. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Radarlar tarafından fark edilmeyen, sesi duyulmayan 1.6 kilometre menzile sahip ‘Mikro İHA’ 25 dakika havada kalabiliyor.

899 terörist öldürüldü

TSK, bir bilgilendirme notu yayımlayarak, Zeytin Dalı Harekatı’nda toplam 899 teröristin öldürüldüğünü ve uçakların 538 hedefi imha ettiğini açıkladı.



#İHA
#mikro İHA
#özel kuvvetler
6 yıl önce