|

Fransa'ya sert tepki

Fransa'nın dünkü açıklamalarına Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, konuyla ilgili olarak 'Ciddiyetten uzak' ifadesini kullanırken, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ da Fransa'yı uyararak, "Terörle işbirliği kabul edilemez. Türkiye terörle mücadele kararlıdır. Teröristle olanlar aynı muameleyi görür. Umarız Fransa, rasyonel olmayan böyle bir adımı atmaz" dedi.

Yeni Şafak
10:47 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 11:45 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Fransa'nın dün yaptığı açıklamalarda Türkiye ile terör örgütü arasında 'arabuluculuk' üstlenebileceği açıklamasına Ankara'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında "diyalog, temas, arabuluculuk" gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddettiklerini bildirdi.

Konuyu Twitter hesabından değerlendiren Kalın, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz.

Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez."

Bozdağ: Terörle işbirliği kabul edilemez

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fransa'nın YPG açıklamalarına dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Terörle işbirliği kabul edilemez" vurgusunda bulunan Bozdağ'ın tweetleri şöyle:

"Fransa’nın PYD/YPG/YPJ terör örgütlerine destek garantisi vermesi ve bu yöndeki açıklaması; alenen teröre,terör örgütlerine ve teröristlere destektir, terör örgütlerini meşrulaştırma çabasıdır.

Türkiye’ye saldıran terör örgütleriyle açıkça işbirliği ve dayanışmadır. Terör örgütlerini desteklemek/meşrulaştırmak,terör örgütleriyle işbirliği ve dayanışma kabul edilemez.

Türkiye,terör örgütleriyle mücadelede kararlıdır. Terör örgütlerine destek olan, Türkiye’nin desteğini kaybeder. Terör örgütlerine dost olan,Türkiye’nin dostluğunu kaybeder.

Terör örgütleriyle Türkiye’ye karşı işbirliği ve dayanışma içine giren ve teröristlerle birlikte Türkiye’ye saldıranlar, teröristlerle aynı muameleyi görürler, teröristler gibi Türkiye’nin hedefi olurlar.

Umarız Fransa, rasyonel olmayan böyle bir adımı atmaz."





#Türkiye
#Fransa
#YPG
6 yıl önce