|

Bu manzara Türkiye'ye yakışmıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşanan son gelişmelerle ilgili diyalog çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, 'Ülkemizin tüm sorunları, siyaset ve demokrasi içinde çözülmelidir' dedi.

00:00 - 30/04/2007 الإثنين
Güncelleme: 15:16 - 30/04/2007 الإثنين
Yeni Şafak
Bu manzara Türkiye'ye yakışmıyor
Bu manzara Türkiye'ye yakışmıyor

Türkiye Cumhuriyetinin 'demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti', cumhuriyet ve demokrasinin de birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, 'Ne demokrasiden ne laiklikten ne de sosyal hukuk devletinden vazgeçilemeyeceğini' vurguladı.



Türkiye'nin artık kendi içine kapanarak yaşayamayacak küresel bir aktör olduğunu ifade eden TOBB Başkanı, tüm kişi ve kuruluşların güven ortamına ve istikrara zarar verecek tutumlardan kaçınması gerektiğini belirtti.



Türkiye'nin şu anki gelinen tabloyu ve mevcut durumu hak etmediğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasına girmeyi önüne hedef koyan Türkiye'nin çekişmeleri bırakıp bu hedefe odaklanması gerektiğini söyledi.



'Devlet organları arasında siyasal geleneklerimiz ve Anayasamızda yer alan diyalog mekanizmaları işletilerek, ülkemizin tüm sorunları siyaset ve demokrasi içerisinde çözülmelidir' diyen Hisarcıklıoğlu, toplumun tüm kesimlerine 'demokratik sabır ve sükunet' tavsiyesinde bulundu.



٪d سنوات قبل