|

Bursa’nın teleferiği Oteller Bölgesi’nde

Bursa Büyükşehir Belediyesi, teleferiği Uludağ Oteller Bölgesi ile de buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Teleferik deneme seferlerinin ardından yılbaşından önce Oteller Bölgesi’ne yolculu seferlerine başlayacak” dedi.

Yeni Şafak
10:27 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 08:31 - 30/12/2014 Salı
Yeni Şafak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi’ne de yolcu taşımaya başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin artık ‘Oteller Bölgesi’ne de ulaştığını söyledi. Modern yüzüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan teleferiğin Oteller Bölgesi’ne ulaşımında deneme sürüşlerini gerçekleştiren Başkan Altepe, “Bursa’nın en önemli sembollerinden ve Uludağ’a ulaşım noktasında 50 yıldır kullanılan teleferik, yepyeni sistemle hizmetlerine devam ediyor. Kapasitesi de yaklaşık 12 kat artan teleferik Sarıalan’a kadar gidiyordu. Hedefimiz bugünlerde teleferiği Oteller Bölgesi’ne ulaştırmaktır. Güzel bir yolculukla, panaromik manzara eşliğinde Uludağ’ın güzelliklerini izleyerek, yaklaşık 22 dakika süren yolculukla kayak pistlerine kadar ulaşımı sağlıyoruz” dedi.


ULAŞIM DAHA DA KOLAYLAŞTI

Başkan Altepe, kış sporları açısından Uludağ’ın önemli bir merkez olduğunu hatırlattı. Bursa’da artık Oteller Bölgesi’ne ulaşımın daha da kolaylaştığını dile getiren Altepe, "Teleferikte, bu dönem ilk defa yapılan çalışmayla Uludağ’da Sarıalan ve Oteller Bölgesi arasında teleferik seferlerine başlıyor. Deneme seferini yaptık ve 12 dakikada Oteller Bölgesi’ne ulaştık. Teleferik, deneme seferlerinin ardından ulaşıma açılacak. Yani yılbaşından önce, Çarşamba günü Oteller Bölgesi’ne teleferikle yolculu seferler başlayacak” diye konuştu. 


OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINA UYUMLU

Başkan Altepe, yeni teleferik sisteminin modern yapısıyla zor şartlarda da çalışabildiğini belirterek, “Rüzgarlı bir gün, normalde rüzgar 35 kilometreyi geçince eski teleferik çalışmıyordu. Şu anda 60 kilometre süratle esen rüzgara rağmen yeni teleferikle rahat bir şekilde yolculuk yaptık” dedi.


VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Bursalılar'ın Uludağ’a ulaşımda vazgeçilmezi haline gelen teleferiği İstanbul ve Manisa’dan gelen yerli turistler de çok sevdi. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı teleferikle Uludağ’a ulaşımın çok keyifli ve konforlu bir hizmet olduğunu söyledi. Endonezya’dan Bursa’ya ailesiyle birlikte gelen Muh Najib Fayzam da, Bursa’yı çok beğendiklerini ifade ederek, Uludağ’a teleferikle çıktıklarını ve muhteşem bir manzara eşliğinde ilk kez kar keyfi yaşadıklarını dile getirdi.

#teleferik
#uludağ
#turizm
#oteller bölgesi
9 yıl önce