|

Burslu vandallar

ODTÜ’de namaz kılmak isteyen öğrencileri sopalarla darp eden kişilerin çoğunun okulun burs fonunu kullanarak yurt ve yemek hizmetlerinden faydalandıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 05:09 - 29/12/2015 Salı
Yeni Şafak

ODTÜ'de öğrencilerin ibadetlerini yerine getirmesi için başlatılan mescid inşaatını yaptıkları imza kampanyası ile engelleyip, namaz kılan öğrencileri sopalarla darp eden vandalların kimlikleri deşifre oldu. Güvenlik güçleri, mescit basan, namaz kılan öğrencileri darp edenlerin, Öğrenci Kolektifleri ve TKP üyeleri olduğunu tespit etti. Yine yaşanan gerginlikte namaz kılan öğrencileri ölümle tehdit edip, sopalarla darp girişiminde bulunanların ODTÜ Burs Fonu'ndan faydalandıkları, yurtlarda ücretsiz kaldıkları, yemekhanelerden de ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.



İLK VUKUATLARI DEĞİL


Öğrencileri ibadet özgürlüğünden mahrum bırakmaya çalışanların bu ilk vukuatları değil. Mescitleri ve inançlı öğrencileri hedef alan grupların daha önce de Göktürk 2 Uydusu'nun Çin'den fırlatılması sırasındaki protestodan, yol tartışmasına uzanan süreçte, hükümet karşıtı eylemleri organize eden isimler olduğu öğrenildi.



PARALELLER İŞ BAŞINDA


Öte yandan Rektörlüğün talimatıyla İç Hizmet Müdürlüğü (İHM) tarafından hazırlanan ve içeriğinde inançlı öğrencileri suçlayan tutanakların bazı öğrencilere ve öğretim görevlilerine imzalatıldığı iddia ediliyor. ODTÜ'deki paralel örgüt elemanlarının da üniversite yönetimine destek vererek, darp edilen öğrencileri IŞİD'li ilan etmek için kampanya yürüttükleri belirtiliyor. İHM ile birlikte hareket eden paralellerin gizli tanıklar üreterek, inançlı öğrenciler hakkında iftira ve linç hazırlığı içerisinde oldukları vurgulanıyor.


#odtü
#odtü namaz
#burs
8 yıl önce