|

Cami altına PKK kliniği

Diyarbakır Lice’de caminin altını oyup sığınağa çeviren PKK, hiçbir kutsal tanımadığını yine ortaya koydu. Sığınağı klinik olarak kullanan teröristler, buraya ilk yardım seti ve serum gibi tıbbi malzemeler zulalamış.

Talha Menteş
04:00 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:40 - 25/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cami binası duvarına bitişik vaziyette, tahta ve halıfleks ile kaplı sığınak tipi odanın girişi.
Cami binası duvarına bitişik vaziyette, tahta ve halıfleks ile kaplı sığınak tipi odanın girişi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı timleri Lice kırsalında “Şehit Zinnur Ezim-46 Özel Birlik Operasyonu” adı altında 2 gün süren arama-tarama operasyonu gerçekleştirdi. Teröristlerin kış aylarında kaldığı bir sığınağı bulup imha eden ekipler, Çavundur Mahallesi’nde şok bir manzara ile karşılaştı. İmamı olmadığı için faaliyet gösteremeyen mahalle camisini inceleyen ekipler, teröristlerin caminin altını oyarak sağlık kliniği gibi sığınak yaptığını belirledi.


TIBBİ MALZEME DOLU

  • Girişi tahta ve halı ile kaplı olan sığınakta toprağa gömülü 2 ilk yardım çantası içerisinde medikal ve tıbbi malzemeler, 2 boyunluk, 5 yara kapatıcı örtü, 2 serum seti, astım ilacı, 2 alüminyum folyo ele geçirildi. 6-7 kişi tarafından kullanıldığı tahmin edilen sığınak kullanılamaz hale getirildi. Aynı köyün muhtarının terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Köyde bulunan korucuların bir kısmı da terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmıştı.
#Diyarbakır
#Lice
#PKK
#Klinik
5 yıl önce