|

Canlı bomba son anda yakalandı

IŞİD'li teröristlerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı 'Konya'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti Tanıtımı ve Kutlu Doğum Haftası Özel Programı'na yapacağı canlı bomba saldırısı son anda önlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 21:34 - 23/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, IŞİD terör örgütüyle bağlantısı olduğunu tespit edilen ve bir süredir takipte olan kişilerin kaldığı 3 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda, Konya'da 'canlı bomba' eylemi için keşif yaptıkları ileri sürülen terör örgütü IŞİD üyesi 6 şüpheli gözaltına alındı.



ÖRGÜT DÖKÜMANLARI BULUNDU


Şüphelilerden grubun elebaşı olduğu ileri sürülen İsa A.'nın gözaltına alındığı etrafı duvarla çevreli tek katlı müstakil evde polis yaklaşık 5 saat arama yaptı. Olay yeri inceleme ekiplerinin destek verdiği aramada polis, evin bahçesinde kazılı bir alanın olup olmadığını araştırdı. Evde örgüte ait dokümanlar bulunduğu belirtildi.



SALON ÇEVRESİNDE KEŞİF YAPTILAR


Şüphelinin Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti KonyaTanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programı'nın yapıldığı 10 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi etrafında keşif yaptığı öğrenildi. Öte yandan Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu IŞİD'li 8 terörist de gözaltına alındı.



#Canlı bomba
#İslam Dünyası Turizm Başkenti
8 yıl önce