|

Çarpılmaktan korkuyoruz

FETÖ üyeliği için önemli delil sayılan 1 doların, FETÖ’cüler tarafından neden imha edilmediği ortaya çıktı. FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik operasyonda evlerinden 1 dolar çıkan FETÖ’cülerin ‘Çarpılmaktan korkuyoruz, atamayız’ dedikleri öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 03:20 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
1 dolar çıkan FETÖ’cülerin ‘Çarpılmaktan korkuyoruz, atamayız’ dedikleri öğrenildi.
1 dolar çıkan FETÖ’cülerin ‘Çarpılmaktan korkuyoruz, atamayız’ dedikleri öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar kapsamında örgüt üyelerinin evlerinden hala özel seri numaralı 1 dolar çıkmasının sırrı ifadelerde ortaya çıktı. İlk kez 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra operasyonlarla ele geçirilen ve örgüt üyeliği için önemli delil sayılan 1 doların, FETÖ’cüler tarafından imha edilemediği anlaşıldı. Örgüt üyelerinin, yakalanmalarına neden olabilecek olan 1 dolarları ‘çarpılma’ korkusuyla sakladıkları belirtildi. Bu durum FETÖ’nün örgütsel olarak iç yapılanmasında üyelerini nasıl kontrol altına alıp, yönlendirdiğini de gözler önüne serdi.

EMNİYET SORGULARINDA YER ALDI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan seri FETÖ operasyonlarda yüzlerce örgüt üyesinin üst aramalarında ve evlerinde 1 Amerikan Doları ele geçirilmişti. Benzer serilerden olan 1 dolar, FETÖ üyeliğinde önemli bir delil olarak kabul edilirken, 2017 yılında dahi çok sayıda operasyonda şüphelilerin adreslerinde bulundu. FETÖ’cülerin 1 dolarları yakalanma pahasına saklaması, emniyet sorgularında şüphelilere tek tek soruldu.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN’İN HEDİYESİ

Son olarak İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda bazı şüphelilerin evlerinde 1 dolar ele geçirildi. Emniyet yetkililerinden öğrenilen bilgilere göre, şüphelilere sorgularında 1 doları neden sakladıkları soruldu. Şüphelilerin, 1 doların kendilerine bizzat teröristbaşı Fetullah Gülen tarafından gönderildiğini düşündükleri öğrenildi. Şüphelilerin ‘Çarpılmaktan korkuyoruz’ sözleri ile 1 doları atamadıklarını söyledikleri belirtildi.

#FETÖ
#Fetullah Gülen
6 yıl önce