|

Çavuşoğlu: İslam ülkeleri ile Arakan için temasa geçtik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam ve zulmüyle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Arakan için İslam ülkeleri ile temasa geçtik. Herkes elinden geleni yapmalı" mesajını verdi.

Yeni Şafak
12:06 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 13:50 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'daki katliamı durdurmak için yaptıklarını anlattı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'daki katliamı durdurmak için yaptıklarını anlattı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı zulümle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Arakan için İİT ülkeleri ile temasa geçtik. Bangladeş'ten özellikle talep ettik, sınırı geçmek isteyenlere yardımcı olmalarını söyledik. Kendilerine de destek olacağımızı söyledik.

Bu soruna köklü bir çözüm gerekiyor. Rohingyalılar sistematik olarak baskı altında. Ben daha önce Arakan'a gidip bir Ramazan'da iftar sofrasına misafir olmuştum. Yaşadıkları köyler bile, açık hava hapishanesi gibi. Gerçekten büyük bir baskı altındalar. Biz bugüne kadar Arakanlılara ve Rohingyalılara yönelik insani ve kalkınma yardımlarımızı artırarak devam ettik. Ayrım yapmadık, Myanmarlılara da yardım ettik. Ama maalesef burada ırkçı gruplar var ve aralarında dini liderler de var. Görüyoruz ki sadece birkaç ülke duyarlılık gösteriyor."


#Çavuşoğlu
#Dışişleri
#Myanmar
7 yıl önce