|

Cenazeler karıştı

Adıyaman’da hastanede vefat eden Ayşe Özgenel (67) ile Ümmü Akat’ın (97) cenazeleri morgta karıştı. Özgenel sanılarak defnedilen Akat’ın cenazesi, mezardan çıkarılarak ailesine teslim edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:02 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cenazelerin karışması nedeniyle, defnedilen cenaze mezardan çıkartıldı
Cenazelerin karışması nedeniyle, defnedilen cenaze mezardan çıkartıldı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde morgda cenazelerin karışması nedeniyle, defnedilen cenaze mezardan çıkartıldı. Akıl almaz olay şöyle gelişti. 67 yaşındaki Ayşe Özgenel 97 yaşındaki Ümmü Akat, rahatsızlıkları nedeniyle kaldırıldıkları Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde hayatlarını kaybetti. Özgenel ile Akat’ın cenazeleri morga konuldu. Özgenel’in ailesi, yanlışlıkla Özgenel yerine Akat’ın naaşını teslim aldı.


Bu cenaze defnedildikten bir süre sonra hastaneye gelen Ümmü Akat’ın yakınları da naaşlarını teslim almak istedi. Ancak, yıkamak için cenazenin yüzünü açan yakınları, naaşın kendilerine ait olmadığını görünce şok geçirdi. Hastane yönetiminden, kendi cenazelerinin başka bir aile tarafından teslim alınarak gömüldüğünü öğrenen aile, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Savcılık, mezarın açılmasını istedi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından Gölbaşı Mezarlığı’na Ayşe Özgenel diye defnedilen Ümmü Akat’ın mezarı açıldı. Akat’ın cenazesi mezardan çıkartılarak ailesine teslim edildi. Karışan cenazeler, dualarla toprağa verildi.

#Adıyaman
#Cenaze
6 yıl önce