|

CHP'de 'Haydar' isyanı

CHP lideri Baykal, başkan adaylarını yuh sesleri altında açıkladı. Aday gösterilmeyen Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz'ı destekleyen kalabalık bir grup, CHP merkezini işgal etti.

Yeni Şafak
01:00 - 25/02/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:19 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

CHP'de, örgüt tarafından belirlenen isimler genel merkez yönetimi tarafından aday gösterilmeyince, milletvekilleri küstü, örgüt yöneticileri de isyan bayrağı açtı. CHP lideri Deniz Baykal, dün belediye başkan adaylarını, yuh sesleri, protestolar ve Çevik Kuvvet'in gölgesinde açıkladı.

İzmir, Ordu, Giresun, Trabzon, Niğde başta olmak üzere çok sayıda il yönetimi ile adaylık konusunda ayrı düşen Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem kendi aralarında da uzlaşma sağlayamadılar. Sav ile Erdem arasındaki "ikinci adamlık" kavgası, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de kendini gösterdi.

Binayı işgal ettiler

Aday gösterilmeyen Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz'ı destekleyen bir grup, dün Genel Merkez önüne toplandı. Adaylar açıklandıktan sonra Yılmaz'ın Anakent Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmediğini gören grup üyeleri, "Bizi satanı biz de satarız", "Sizi sandığa gömeriz", "Önder Sav istifa" diye sloganlar attı. Grup daha sonra CHP Genel Merkezi'ne girdi. Baykal'ın İstanbul, İzmir ve Ankara adayları ile birlikte basın toplantısı yaptığı sırada, Haydar Yılmaz taraftarları bina içinde slogan atarak, Baykal ve ekibini istifaya davet etti.

Çevik Kuvvet çıkardı

Parti yöneticilerinin araya girmesine rağmen eylem devam edince, polisten yardım istendi. Yaklaşık 100 kişilik çevik kuvvet ekibi, işgalci partilileri dışarı çıkardı. Bu sırada kimi CHP'lilerin, "Bizi partimizden çevik kuvvetle çıkarıyorlar. Bu ayıp da parti yönetimine yeter" diye bağırdığı duyuldu.

Baykal başarı ölçüsü vermedi

Genel Merkez önünde atılan sloganlar eşliğinde, adayları açıklayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise "ciddi ve titiz bir çalışmanın sonucunda adayları belirlediklerini" savundu.

Baykal bir gazetecinin, "Seçimde yüzde kaç oy alırsanız kendinizi başarılı addedeceksiniz" demesi üzerine de, "Halkımızın yapacağı değerlendirmeyi başımızla kabul ederiz" dedi.

  • SAMİ GÖKÇE ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce