|

CHP'den Mars projesi

CHP İstanbul Milletvekili Yedekci, Mars'ta yaşam alanı planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yedekci, “Mars’ta yaşam alanı oluşturduk. 100 kişinin yaşayabileceği bir orada alan oluşturduk" dedi.

Yeni Şafak
11:30 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 18/12/2015 Cuma
Diğer

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Mars'ta yaşam alanı planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.Yedekci, “Mars'ta yaşam alanı oluşturduk. 100 kişinin yaşayabileceği bir alan oluşturduk. Orada bir yaşam atmosferinin oluşturulduğu bir yaşam alanı var, bitkilerin üretilebildiği, insanların yaşayabileceği bir ortamın konfor koşulları içerisinde sağlandığı bir alan yarattık” dedi.



CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, ANKA'ya Mars'ta yaşam alanı planlamasına ilişkin yaptığı açıklamada “Mars'a gitmek gibi bir niyetim yok ama Türkiye'nin Mars'a gidebilecek teknolojiye sahip olması gibi bir hedefim var” dedi. Yedekci "Türkiye'de bir ilki yapmayı düşünüyoruz. Türkiye'de İleri Bilimler Teknolojisi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü kuracağız. Biz bir enstitü oluşturacağız. Bu anlamda çalışma yapmak isteyen insanların önünü açacağız" ifadelerini kullandı.



#CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci
#Mars
#Türkiye'de İleri Bilimler Teknolojisi
#Uzay Bilimleri Enstitüsü
#Gülay Yedekci
8 yıl önce