|

Çölaşan'dan tazminat alamadı

Aydın Doğan'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Çölaşan aleyhine açtığı tazminat davası reddedildi. Çölaşan kararı, "Aydın Bey dersini yargıdan aldı" şeklinde yorumladı.

İstanbul
00:00 - 22/04/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:20 - 22/04/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Çölaşan'dan tazminat alamadı
Çölaşan'dan tazminat alamadı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın, Emin Çölaşan aleyhine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi. Dava dilekçesinde Çölaşan'ın Hürriyet gazetesinden kovulduktan sonra yazdığı “Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi” kitabında Doğan'a hakaret ettiği ve gerçeğe aykırı bilgiler verdiği belirtiliyordu. Davanın reddedilmesini değerlendiren Çölaşan, “Aydın Bey dersini yargıdan aldı. Yazdıklarımın tümünün doğru olduğu tescillendi” yorumunda bulundu. Üsküdar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, Doğan'ı avukatları Deniz Ketenci ile Volga Gökçe, Çölaşan'ı ise avukatı Serhan Özdemir temsil etti. Duruşma sonunda hakim davanın reddine karar verdi.

ÇÖLAŞAN'IN TANIĞI BEKİR COŞKUN

Duruşmalar sırasında, Ertuğrul Özkök, Tufan Türenç, Enis Berberoğlu ve Özdemir İnce Aydın Doğan için, Bekir Coşkun ve Kamuran Zeren de Emin Çölaşan için tanıklık etmişti. Mahkemenin kararını Gazeteport'a değerlendiren Çölaşan, “Aydın Bey dersini yargıdan aldı. Ne iftiracılığım ne yalancılığım kalmıştı. Tüm iddialarının geçersiz olduğu tescillendi. Hem Aydın Bey'in hem de mahkemede onun adına tanıklık yapanların şimdi ne diyeceklerini merak ediyorum. Kitabımda anlattığım ve yazdığım her şey doğrudur” diye konuştu.


15 yıl önce