|

Erdoğan: Trump'a 'İsrail'e müdahale etmeyecek misiniz' diye sordum

AK Parti Ümraniye İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in şu anda Gazze'de dün yaptığı katliam için kayda değer bir itiraz dile getirdiklerini duydunuz mu? Neredeler? Ben dün akşam Sayın Trump'a da söyledim; 'Bunlara müdahale etmeyecek misiniz?' dedim. Kimse bunları görmüyor. Gazze'de kendi topraklarında gösteri yapan insanların üzerine ağır silahlarla saldıran İsrail'e söz söyleyemeyenlerin gözlerini bize dikmeleri, samimiyetsizliklerinin en büyük delilidir" dedi.

Yeni Şafak
18:27 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:10 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ümraniye İlçe Kongresi'nde konuştu.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ümraniye İlçe Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti Ümraniye ilçe kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Yeşil alanlar, parklar, mesire alanlar gibi hizmetlerle Ümraniye'de yaşayanların hayat kalitesi yükseldi. CHP'nin geçmişi karanlık, siz 39 vatandaşımızı çöp dağının altında kaldığı Ümraniye vahşetinin hesabını verin."

"İlk darbeyi Fırat Kalkanı ile vurduk"

Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlere ilk ve ağır darbeyi indirdik. İki ay önce Şimdiye kadar en önemli operasyonlarımızdan biri olan Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattık. Buraya gelirken, son neticeyi öğrenmek istedim. Şu an itibariyle 3 bin 821 terörist etkisiz hale getirildi.

"İHA'lar, SİHA'lar veriyor, F-16'larımız vuruyor"

Askerimiz ister içerde, ister dışarda teröristi gördüğü anda beyinlerine iniyor. Artık SİHA'larımız, İHA'larımız var mı?

Artık koordinatlar veriliyor ve bir gece ansızın F-16'larımız havadan, tanklarımız karadan giriyor. İçeride ve dışarda terör yandaşlarının propagandalarına aldırmadan, operasyonu başarıyla tamamladık.

58 gün içerisinde Afrin'i teröristlerden temizledik. O tünellerin içerisinde neler olduğunu gördünüz değil mi? F-16'larımızla o yapıların hepsini darmadağın ettik.

Türkiye'nin bu kadar kısa sürede, sivillere ve sivil yerleşim yerlerine zarar vermeden böyle bir operasyon gerçekleştirileceğine kimse ihtimal vermiyordu.

"Rakka'da olanların Afrin'de yaşanmamasına ihtimal vermediler"

Rakka'da, Musul'da olanların Afrin'de yaşanmasına ihtimal vermediler. Bu operasyonun böyle olması, birilerini çok rahatsız etti.

"Bizim sivil hassasiyetimizi anlamadılar"

Siz NATO'da beraber olan ortağınızla değil de terör örgütleriyle beraber hareket ediyorsanız, buyurun devam edin. Siz Elysee Sarayı'nda teröristleri ağırlayabilirsiniz. Bir başkası da zaten Almanya'da, o da bakıyorsun sarayda ağırlama yapıyor, mahkumiyeti olduğu halde bunu yapıyor. Ne yaparsanız yapın. Biz hukuktan ayrılmadan, bu ülkede şehitlerimizin hukukunu sonuna kadar savunacağız ve bu ülkenin topraklarına roketlerle saldıranlara da bunun hesabını soracağız"

"İsrail'e söz söylemeyenlerin, gözlerini bize dikmesi samimiyetsizliklerinin en büyük delilidir"

Türkiye'nin son yıllardaki en temiz, en ahlaki askeri operasyonu olan Afrin Harekatı sebebiyle eleştirenlerin mesela, İsrail'in şu anda Gazze'de dün yaptığı katliam için kayda değer bir itiraz dile getirdiklerini duydunuz mu? Neredeler? Ben dün akşam Sayın Trump'a da söyledim; 'Bunlara müdahale etmeyecek misiniz?' dedim. Kimse bunları görmüyor. Biz ise bu tür katliamların içinde değiliz. Gazze'de kendi topraklarında gösteri yapan insanların üzerine ağır silahlarla saldıran İsrail'e söz söyleyemeyenlerin gözlerini bize dikmeleri, samimiyetsizliklerinin en büyük delilidir."



#AK Parti
#İstanbul
6 yıl önce