|

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde ekonomi var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Salgının seyrine ilişkin son durumun değerlendirileceği toplantıda, ekonomideki gelişmeler, ve asgari ücret görüşmelerinde gelinen süreç ele alınacak.

Osman Özgan
00:00 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:47 - 8/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak
kabinenin gündemini ağırlıklı olarak ekonomik gelişmeler oluşturacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayıları, vefat sayıları ve hastanelerdeki son durum ve aşılama çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapacağı toplantıda, Türkiye’de henüz görülmediği açıklanan Omicron varyantı ile ilgili tedbirler de masada olacak. Yine yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum da ele alınacak.

EKONOMİ ÖNEMLİ YER TUTACAK

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ilk kez katılacağı kabine toplantısında, ekonomik gelişmeler önemli yer tutacak.
Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı önceleyen yeni ekonomi modeliyle ilgili atılacak adımların gündemde olacağı toplantıda, ekonomik temellere dayanmadığı belirtilen kurlardaki hareketlilik ve istikrarı sağlayacak adımlar değerlendirilecek.

STOKÇULARA AĞIR CEZALAR

Fahiş fiyatlara karşı alınan ve alınması gereken tedbirlerin de konuşulacağı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Üzerine üzerine gideceğiz” dediği stokçulara yönelik cezaların artırılması konusu da ele alınacak.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de dün ikinci toplantısı yapılan asgari ücret görüşmelerinde gelinen aşamaya ilişkin kabine üyelerine bilgi vermesi bekleniyor. Yine yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların değerlendirileceği kabinenin diplomasi ajandasında Körfez ülkeleriyle son dönemde yaşanan gelişmeler olacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Fahrettin Koca
#Nureddin Nebati
2 yıl önce