|

Cural’ın abisi Kurubaş çıktı

Darbe başarısız olunca saf değiştiren Tümgeneral Ahmet Cural’ın örgüt abisi deşifre oldu. İtirafçı olan FETÖ imamı Cural’dan sorumlu olan kişinin Adil Öksüz’e bağlı olan ‘Genel Müdür’ pozisyonundaki Birol Kurubaş olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 02:50 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ahmet Cural
Ahmet Cural

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Moda Deniz Kulübü’ndeki düğünde darbecilerin derdest etmeyerek es geçtiği Tümgeneral Ahmet Cural’ın örgüt içerisindeki abisi deşifre oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Hava Teknik Okullar Komutanı olan Tümgeneral Ahmet Cural ve 12'nci Hava Ulaştırma Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız’ın FETÖ yapılanması içerisinde ışık evlerinde sohbetlere katıldığı tanık ifadelerine yansıdı. Konya’da gözaltına alınarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade veren S.C tanıklık yaptığı gelişmeleri savcılıkla paylaştı. i. S.C ifadesine şöyle devam etti: “Aynı dönem içerisinde Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda Binbaşı olarak görev yapan Ünal Bayraktar kaldığımız eve gelerek ‘Müdür’ Mehmet Çelik ve ‘Harun’ kod isimli Ömer Akdaş’a bağlı öğretmenlere Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda görevlendirmelerin nasıl olduğu, askeri personelin fotoğraflarını da göstererek sunum yaptı.

ADİL ÖKSÜZ’E BAĞLIYMIŞ

Bu sunum esnasında Erdem Belger, Gaziemir Hava Teknik Okulları Komutanı olan Tümgeneral Ahmet Cural’ın fotoğrafı gösterilince, ‘Bu şahıs bizim kaldığımız eve geliyor. Genel Müdür ‘Sami’ kod isimli Birol Kurubaş abinin ilgilendiği askeri personel’ dedi. Birol Kurubaş abinin direkt Fetullah Gülen ile görüştüğü ve Adil isimli bir abiye bağlı olduğu yapı içerisinde konuşuluyordu.

#FETÖ
#Ahmet Cural
6 yıl önce