|

Davutoğlu'ndan Filistin görüşmeleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk-Arap İşbirliği Forumu Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 

Aa
00:00 - 1/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 20:27 - 1/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Davutoğlu'ndan Filistin görüşmeleri
Davutoğlu'ndan Filistin görüşmeleri

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Davutoğlu ile Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur arasındaki görüşmede, Suriye'deki gelişmeler ve bunların Lübnan'ın iç durumuna yansıması ele alındı.

Davutoğlu'nun, Libya Uluslararası İşbirliği Bakanı Muhammed Emhammed Abdulaziz ile yaptığı görüşmede ise yeni kurulan hükümet dolayısıyla Libya tarafını tebrik ettiği ve görüşmede yeni hükümetin durumunun ele alındığı öğrenildi.

Görüşmede, her alanda süren Türkiye-Libya işbirliklerinin devam etmesi gerektiğine vurgu yapıldığı aktarılırken, Abdulaziz'in Davutoğlu'nu Libya'ya davet ettiği bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmet Karti ile Davutoğlu görüşmesinde, Suriye'deki durum, Filistin'in BM üyeliği ve Afrika boynuzundaki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi. 

Görüşmede Karti'nin, Güney Sudan'la olan ilişkiler hakkında Davutoğlu'na bilgi verdiği, Davutoğlu'nun da Sudan'a yapılan insani yardımların devam edeceğini söylediği belirtildi.

Davutoğlu'nun, Komorlar Birliği Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Muhammed Bakri Ben Abdulfetah Charif ile yaptığı görüşmede ise ikili ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde durulduğu öğrenildi.

Charif'in, Libya Büyükelçiliği görevi döneminde Trablus'taki Türk Büyükelçisi ve forumun düzenlenmesinden sorumlu Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü olan Levent Şahinkaya'nın, Türkiye'den Türk Büyükelçiliği'ne gelen gıda tahsisatını Komorlor Birliği Büyükelçiliği ve büyükelçiliğe sığınmış 80 Komorlar vatandaşı ile paylaştığını hatırlatarak, bu davranışın şükranla anıldığını söylediği kaydedildi.


11 yıl önce