|

Dedeoğlu’na veda

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Galatasaray Üniversitesi’ndeki cenaze töreninin ardından Dedeoğlu’nun naaşı Edirnekapı Mezarlığı’na defnedildi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:08 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Dedeoğlu’nun naaşı Edirnekapı Mezarlığında defnedildi.
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Dedeoğlu’nun naaşı Edirnekapı Mezarlığında defnedildi.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dedeoğlu’nun Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.


Erdoğan “Hocamızı genç denebilecek bir yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Beril Hocamızla birlikte yapmayı planladığımız daha çok çalışma vardı. Beril hocamız, bakan, rektör, YÖK üyesi, Cumhurbaşkanlığı kurul üyesi sıfatlarıyla uzun zamandır birlikte çalıştığım bir mesai arkadaşımdı. Kendisi görev yaptığı her yerde gerçekten birikimli, üretkenliği, çalışkanlığı, nezaketi ve hanımefendiliğiyle sevilen, saygı duyulan bir isim olmuştur. Uluslararası ilişkiler arasında yerli ve milli bakış açısıyla yaptığı değerlendirmeler her zaman ufkumuzu aydınlatmıştır. Hocamızı genç denebilecek bir yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Beril Hocamızla birlikte yapmayı planladığımız daha çok çalışma vardı” dedi. İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Dedeoğlu’nun naaşı Edirnekapı Mezarlığında defnedildi. Beyin kanaması geçirmesi üzerine 28 Şubat’ta Şişli’deki Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılan Dedeoğlu, 13 Mart’ta yaşamını yitirmişti.

#Beril Dedeoğlu
#Vefat
#Tören
5 yıl önce