|

Devir teslimlerden öne çıkan açıklamalar

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet'in Bakanlar Kurulunu açıkladı. Davutoğlu''nun açıklamasının ardından bakanlıklarda devir teslimler gerçekleşti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 17:58 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Devir teslimlerden öne çıkan açıklamalar
Devir teslimlerden öne çıkan açıklamalar

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet'in Bakanlar Kurulunu açıkladı. Yeni kabinede 61. Hükümet'ten 3 isim yer almadı. Beşir Atalay, Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı'nın girmediği kabineye, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli yeni giren isimler oldu.

ATALAY KABİNE DIŞI KALMAYI KENDİSİNİN İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Kabine dışı kalan Beşir Atalay, Başbakan Yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan'a devretti. Atalay, görevden ayrılmayı 'kendisine has sebeplerden dolayı' kendisinin istediğini söyledi.

Atalay ''Başbakanımızdan affımı istemiştim. Kendime has sebeplerimden dolayı. Onlar da anlayış gösterdiler sağolsunlar. Nice yapılacak işler var. Yeni arkadaşlarımız yürütecekler. Normalleşme temel kaygım oldu.

Dava ahlakı vardır. Bütün sadakatimiz davamızadır. Yeni Başbakanımızla bir araya geldik. Kabineyi açıkladıktan sonra cumaya beraber gittik, yemeğimizi yedik. Yolumuza devam ediyoruz.

En çok zaman geçirdiğim arkadaşımdır Yalçın Akdoğan. Kendisine bu odayı teslim ediyorum. Çok iyi yetişmiş bir arkadaşımız kendisi. Sevgili Davutoğlu'nun Başbakanlığı'nda yeni bir enerjiyle yürütecektir. Biz de onların emrinde olacağız. Yalçın bey kardeşime başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

''O BİZİM PARTİ BÜYÜĞÜMÜZ''

Görevi Beşir Atalay'dan devralan Yalçın Akdoğan ise şunları söyledi:

Aynı takımdan olanlar bayrağı birbirine devreder. Biz bir davanın neferleriyiz. Hangi görev verilirse o hedeflerin peşinde koşarız. Bu uğurda mücadele etmeyi vazife biliriz. AK Parti'nin sessiz devrim projelerini hayata geçirdiyse bunun altında Beşir Atalay'ın imzası vardır. 12 yılda çok zor zamanlar geçirdik. Ya ben Beşir hocamızı aramışımdır, ya o beni aramıştır. Ülkemizi, partimiz bir arada bu durum.

ÇAVUŞOĞLU AB BAKANLIĞI''NDAKİ DEVİR TESLİMDEN SONRA DIŞİŞLERİ''NDE GÖREVE BAŞLAMADAN AÇIKLAMA YAPTI

62. Hükümetin Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu, "Böylesine köklü bir kuruma bakanlık yapmak benim için onurdur. Böylesine önemli bir görevi çok değerli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan devralmak ayrıca onurdur" dedi.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevine başladığını belirterek, "Böylesine köklü bir kuruma bakanlık yapmak benim için onurdur. Böylesine önemli bir görevi çok değerli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan devralmak ayrıca onurdur" ifadesini kullandı.

İŞLER GÖREVİ KURTULMUŞ''A DEVR ETTİ

Başbakan yardımcılığına atanan Numan Kurtulmuş, görevi Emrullah İşler'den devraldı.

Başbakanlık Merkez Bina'daki devir teslim töreninde konuşan İşler, 61. Hükümette 25 Aralık'tan itibaren görev aldığını ve başbakan yardımcılığı görevini ifa ettiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle bu göreve getirildiğini ifade eden İşler, "Onun başbakanlığında başbakan yardımcılığı yapma onur ve şerefine nail oldum. Bundan dolayı mutlu olduğumu, bahtiyar olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dava ve misyonunun lideri olduğunu vurgulayan İşler, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı süresince çok büyük icraatlara imza attığını söyledi.

"TÜRKİYE 62. HÜKÜMETTEN BÜYÜK GÖREVLER BEKLİYOR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Emrullah İşler'den görevi devralmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İşler ile 1980 öncesine dayanan çok uzun bir arkadaşlık ve dostlukları bulunduğunu söyleyen Kurtulmuş, İşler'in görevde bulunduğu süre içerisinde çıkışlarıyla, sözleriyle, tavrıyla, duruşuyla, fikriyatıyla makamını layıkıyla doldurduğunu belirtti.

Bundan sonra da hep birlikte olacaklarını ifade etti.

Türkiye'de ilk defa seçilmiş bir Cumhurbaşkanının göreve başladığını hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Çankaya Köşkü'nde Cumhuriyet tarihinde ilk sefer, çok güzel halef-selef arasında devir teslim oldu. Bugün aynı şekilde görevlerini birbirine devreden arkadaşlarımızın tamamı da birbirinin kadim dostu, yakın arkadaşı, aynı dava şuuruna sahip, aynı siyaset ahlakına olan insanlar. Bunun vermiş olduğu güç de ayrı bir güçtür. Bunun vermiş olduğu haz da hem gelenler hem gidenler bakımından ayrı bir hazdır. Kaldı ki hep beraber kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz. Allah yüz aklığı versin. İnşallah bu görevde başarılı hizmetler yapmaya muktedir kılsın."

Emrullah İşler'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, bundan sonra da her zaman birlikte yürüyeceklerini ifade etti.

Törende Kurtulmuş ve İşler, birbirlerine çiçek ve tablo hediye etti.

''HEP ŞUNU BİLİRİZ, KADROLARDAKİ GÖREVLER GEÇİCİDİR''

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 62. hükümetin kurulmasının ardından 61'inci hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapan Hayati Yazıcı, görevini Nurettin Canikli'ye devretti. Yazıcı, devir teslim sırasında şöyle konuştu; "Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak gönlümüzce bulunduğumuz pozisyonun gereklerini değerlendirerek siyasi faaliyetler içerisinde yer alırız. Hep şunu biliriz, kadrolardaki görevler geçicidir. Öyle yürüdük, yürüyoruz"

Yazıcı, konuşmasının ardından personel ve ailelerinden helallik istediğini belirterek, ''Benim sizde hakkım varsa ''Helal olsun'' dedi. Daha sonra Yazıcı, bakanlık personelleriyle tek tek tokalaşıp veda etti.

10 yıl önce