|

'Doğu Guta'da kimyasal saldırıya maruz kaldık'

TVNET'in Kilis sınırından yaptığı canlı yayına konuk olan Doğu Guta'da uzun günler yaşamış Türkmen Abu Huso, yaşananların insanlık dışı olduğunu belirterek, "Bebekler yemek ve ilaç yokluğunda ölüyor. Orada kimyasal silah saldırına da maruz kaldık" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
17:32 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 17:45 - 30/03/2018 Cuma
Tvnet
Abu Huso ve İlyas Mahmud, TVNET  yayınında Doğu Guta'da yaşananları canlı yayında anlattı.
Abu Huso ve İlyas Mahmud, TVNET yayınında Doğu Guta'da yaşananları canlı yayında anlattı.

Türkmen Abu Huso, Doğu Guta'da yaşananları TVNET canlı yayınında anlattı. Guta'da bir anda her şeyin tersine döndüğünü ve çok ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Huso, "Normalde 50 Suriye parası olan 1 kg pirinç bir anda 2 bin 500 - 3 bin Suriye parasına yükseldi" dedi.

Guta'da yaşananların insanlık dışı olduğuna vurgu yapan Huso, şöyle devam etti:

"Orada çok zorlu dönemler yaşadık. Açlık ve ilaçsızlık bir çok bebeğin ölümüne neden oldu. Bunların yanı sıra kimyasal silahla saldırılara da maruz kaldık. Uzun süreli bir abluka dönemi yaşadık."

"Rejim subaylarına rüşvet vererek çıkmayı başardık"

"Rejim subaylarına rüşvet vererek oradaki ablukayı kırdık ve oradan çıkmayı başardık" diyen Huso, şöyle devam etti:

"Daha sonra IŞID bölgesine geçtik ve orada sorgulandık. Ardından El Bab'a geçtik ve oradan da Türkiye'ye geldik. BM, Doğu Guta'da sınıfta kaldı. Hiç bir zorlu süreçte devrede yoklar. Herkesin gözü Türkiye'de."

"1700 şehit, 3 binden fazla yaralı var"

Yayının diğer konuğu İlyas Mahmud ise Doğu Guta'nın uzun zamandır abluka altında olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Şubat'ın ortasından itibaren 1700 şehit 3 bin 607 yaralı var. Ancak yaraıların içinde sağlık durumu iyi olmayanlar var. Sonra rejim bir operasyon başlattı ve operasyonun adı 'ya teslim ol ya öl' idi. BM kararına rağmen yoğun bir bombardıman başladı. En son yeni bir anlaşma oldu ve bazı tahliyeler gerçekleşti."

#TVNET
#Kilis
#Canlı Yayın
6 yıl önce