|

Dolandırıcılıktan yargılanacak

Kamuya ait 3 bin metrekarelik yeşil alanı inşa ettiği “Beykonakları” projesine dahil ederek satan CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “dolandırıcılık”tan yargılanacak. Yargıtay, Bakırköy 7. Ağır Ceza’nın, İmamoğlu İnşaat yetkilileri hakkındaki beraat kararını bozdu. İmamoğlu yeniden hakim karşısına çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu
​CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi’nin ‘Beykonakları’ projesinde nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla beraat ettiği davadan, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yargılanacak.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde 2011 yılında başlayan ‘Beykonakları’ projesinde nitelikli dolancırılık yaptığı gerekçesiyle yeniden yargılanacak. İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi’nin ‘Beykonakları’ projesinde kamuya ait olan 3 bin metrekarelik yeşil alan, usulsüz olarak proje alanına dahil edilmiş ve yapılan şikayetler sonrasında soruşturma açılmıştı.

TEMYİZE GİTMİŞTİ

Sanıklar CHP’li başkan Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu, yargılanmalarının ardından beraat etmişti. Beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Nitelikli dolandırıcılık suçundan sanıkların beraatine ilişkin hükümler, katılanlar vekili tarafından temyiz edildikten sonra dosyanın yeniden incelenmesine karar verildi. Yargıtay kararında, Bakırköy 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin İmamoğlu İnşaat Limited Şirketi yetkilileri ile ilgili verdiği beraat kararının bozulduğu açıklandı.


KENDİLERİNİN GİBİ GÖSTERDİLER

Kararda, İmamoğlu İnşaat’ın Beykonakları projesinde Tacettin Ç.’ye 1 adet, Feray K.’ye ve Mehmet Ali K.’ye ortaklaşa 1 adet villa sattıkları belirtildi. Satış ilanlarındaki proje ve maketlerde gerçekte kamuya ait yeşil bant olarak kayıtlı 3 bin metrekarelik alanın, site yapılacak araziye aitmiş gibi otopark ve çocuk parkı gösterildiği ifade edildi.

KAMU ALANINA DUVAR ÖRDÜLER

Proje tamamlandığında ise vaat edilen otopark ve çocuk parkının yapılıp, etrafının duvarla örüldüğü, ancak daha sonradan yapılan şikâyet üzerinde görevlilerce duvarın bir kısmı yıkılarak siteye ait kısmın kamuya açık hale getirildiği bildirildi.

TÜM RUHSATLAR TALEP EDİLDİ

Dosya yeniden açılırken, sanıkların suç işleme kastıyla hareket edip etmediklerinin tespiti amacıyla bahse konu sitenin yapım öncesi projeleri ile tüm ruhsatlarının temin edilmesine, mimar, inşaat, mühendis ve fen bilirkişisinden oluşan heyet ile olay yerinde çalışma yapılmasına karar verildi. Ayrıca Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2011 yılındaki soruşturma akıbetinin de araştırılarak onaylı bir örneğinin dosya arasına alınması istendi.

#Beylikdüzü
#Ekrem İmamoğlu
6 yıl önce