|

DSP bir koltuk öne geçti

Ölüm ve istifalar nedeniyle milletvekili sayısı MHP ile eşitlenen DSP, 'Başkabakanlığı kurtarmak' için, partiden attığı Ersin Gök'ü tekrar kabul etti.

Yeni Şafak
00:00 - 5/05/2002 Pazar
Güncelleme: 11:11 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Milletvekili sayısı MHP ile eşitlenen DSP, Başbakanlığı elinde tutabilmek için çare arıyor. DSP Parti Meclisi dün toplarak, daha önce partiden dışlandığı için istifa eden İstanbul Milletvekili Ersin Gök'ün yeniden partiye alınmasına karar verdi.

Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlığı nedeniyle DSP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer başkanlığında toplanan DSP Parti Meclisi, tek maddelik gündemle parti genel merkezinde toplandı.

Sezer, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecevit'in rahatsızlığı nedeniyle dünkü PM toplantısına başkanlık edemediğini ve kendisinden toplantıya başkanlık etmesini istediğini kaydetti.

Tek maddelik toplantı

Sezer, "Bu nedenle tek maddelik toplantıyı yaptık, bitirdik ve Bülent Ersin Gök'ün dönüşü parti meclisimizce kabul edilmiş oldu" diye konuştu.

Sezer, İstanbul Milletvekili Gök'ün DSP'ye tekrar geri dönmesinin oy birliğiyle kabulüne karar verildiğini kaydetti.

Milletvekili Ersin Gök'ün bir konuyla ilgili mahkemesinin söz konusu olduğunu ifade eden Zeki Sezer, Gök'ün mahkemesinin sonuçlandığını ve partilerine tekrar dönme talebinde bulunduğunu ve kabul edildiğini anlattı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce