|

Emine ana yürüdü köyüne sans getirdi

Çocuklarına bir kap sıcak yemek alabilmek için her gün 28 kilometre yol kateden 15 çocuk annesi Emine Topuz, bu gayretiyle mikrokredi pilot uygulamasında köyünün seçilmesini sağladı

Yeni Şafak
00:00 - 13/06/2003 الجمعة
Güncelleme: 18:49 - 22/05/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Diyarbakır'da her gün 28 kilometre yol yürüyerek çocuklarına yemek alan 15 çocuklu Emine Topuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nın yardımını aylık olarak almaya başlarken, mikrokredi pilot uygulamasında da köyünün seçilmesini sağladı. Merkeze bağlı Elidolu Köyü'nde oturan 15 çocuk annesi Emine Topuz (46) 15 yaşındayken kaçarak evlendiği eşi Halil Topuz'un, 3 yıl önce kendisini terketmesiyle başladığı zor hayat mücadelesinde yoksul olan diğer köylülere örnek oldu.

Ayakları şişti

Topuz, hiçbir geliri olmadığından çocuklarını doyurabilmek için her gün köyden 14 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır şehir merkezine yürüyerek gidip geldiğini, ayakları şiştiğinden gidemediği 10 gün süresince aç kaldıklarını söyledi. Durumunu öğrenen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerinin, kendisini her gün yürümekten kurtarmak için günlük yemek yardımını aylık para yardımına çevirdiğini belirten Topuz, "Beni her gün yol yürümekten kurtardılar. Hepsine teşekkür ediyorum, ama aylık verilecek paranın da sadece çocuklara ekmek almaya yetmeyeceğinden korkuyorum" dedi.

Kredi alacak
Mikrokredi uygulamasında köyünün pilot bölge olarak seçilmesinden mutlu olduğunu da anlatan Topuz, alacağı krediyi mutlaka iyi kullanarak zamanında geri ödeyeceğini bildirdi. Topuz, şöyle dedi: "Rahatsız olduğum için şehre gidemediğim 10 gün boyunca evde birşey yoktu. Geceleri sabahlara kadar ağladım. Şimdi mikrokredi uygulaması başlatıyorlar. Nasıl uygulanacağını duydum. Ben de kredi almak istiyorum. Alacağım kredi ile hayvan alıp beslesem, toprak kiralayıp işlesem, ya da köyde bakkal da açsam mutlaka zamanında geri ödeme yapacağım. Okuldan aldığım çocuklarımın okumasını istiyorum."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل