|

Erdoğan: 28 Mart milad olacak

Perşembe günü adayların çoğunu açıklayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "İlan edilinceye kadar herkesin tercihi farklı olabilir. İlan edildikten sonra aday hepimizin adayıdır" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 18/02/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasının ikinci bölümünü yerel seçimlere ayırdı. Perşembe günü birçok belediye başkan adayanın açıklanacağını belirten Başbakan Erdoğan, 28 Mart'ta milletin iradesine yeniden başvurulacağını ifade ederek, "İnanıyorum ki 28 Mart günü milletimizin yüzü bir kez daha gülecek. İnanıyorum ki 28 Mart, 3 Kasım'ı tamamlayan çok daha etkili bir tarih olacak. Bu ekibin başarılı olup olmadığı 28 Mart'ta görülecek. 28 Mart yerel yönetimlerde milad olacak" dedi.

Seçmenlere mesaj
Başbakan Erdoğan, belediye başkan adaylarının tespitinde kılı kırk yardıklarını belirterek, "İlan edilinceye kadar herkesin tercihi farklı olabilir. Ama ilan edildikten sonra ilan edilen aday hepimizin adayıdır" diyerek, seçmenlerine mesaj verdi. Parti organ ve teşkilatlarının kılı kırk yarmak için azami gayret sarfettiğini kaydeden Erdoğan, "İstişare mekanizmalarını azami oranda çalıştırdığımızı biliyorsunuz. Aday tespitinde yüzde 100 isabet sağlayamayabiliriz. Çünkü biz de insanız. Hata payını en aza indirmeye çalıştık. Hiçbir zaman tekelci akla hizmet etmedik. Kollektif akılla hareket ettik. 'Benim adayım olmadı diye ben bu partide yokum' demek siyaset şuuruna uymaz" diye konuştu. Seçim startını Siirt'ten vereceklerini ifade Erdoğan kendisinin 50 ilde düzenlenecek mitinglere katılacağını, bakanların ise 81 ili gezeceğini açıkladı. Erdoğan, milletvekillerine Ankara'da oturmayarak seçim bölgelerinde çalışmaya gitmeleri talimatını verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce