|

FETÖ diyene tazminat ödetecekler!

Erzincan Detay adlı haber sitesinin sahibi Hüseyin Adalan, 2014 yılında kaleme aldığı bir yazıda Fetullah Gülen Terör Örgütü tanımını kullandığı için mahkum edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 02:54 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hüseyin Adalan
Hüseyin Adalan

Yazıdan hemen sonra FETÖ elebaşısının avukatları yazıyla ilgili şikayetçi olurken, Adalan hakkındaki iddianamenin FETÖ üyeliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin başsavcısı Mehmet Burak Uzun tarafından hazırlanması dikkat çekti. Erzincan 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Adalan, 6 yıl 6 ay hapis ve 50 bin TL tazminat cezasına mahkum edildi.

BU KARARIN TELAFİSİ OLMAZ

Yaşananlara ilişkin Yeni Şafak'a konuşan Gazeteci Adalan, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullah Gülen halen mağdur ve müşteki muamalesi görüyor. Bu karar devlete meydan okumaktır. Girmediğim mahkemede gıyabımda karar çıktı. Savunma olmadan karar nasıl çıkar anlamak mümkün değil" dedi. Bu kararın emsal teşkil edeceğini vurgulayan Adalan, "Bu kararın telafisi olmaz. FETÖ milletle yargı önünde hesaplaşmaya hazırlanıyor. Bu işin şakası yok, FETÖ'ye FETÖ diyen ne kadar gazeteci vatandaş varsa cezalandırılır" dedi.

#FETÖ
#Tazminat
6 yıl önce