|

FETÖ’nün son oyunu

FETÖ’nün 15 Temmuz’dan Şubat 2018’e kadar kullandığı oyun görünümlü yeni kriptolu haberleşme sistemi deşifre oldu. ‘2048 Fun and Relaxing Puzzle Game’ isimli program üzerinden irtibat kuran örgüt üyelerinin TSK’daki örgüt yapılanmasının yeniden dizayn edilmesi ile ilgili bilgileri bu program aracılığıyla paylaştığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:24 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
2048 görünümlü kripto  haberleşme
2048 görünümlü kripto haberleşme

FETÖ’nün oyun görünümü altında kullandığı yeni kripto haberleşme sistemi deşifre oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasında yer alan ve örgüte mensup bazı askerlerden sorumlu Engin kod adlı Ersin K.’den ele geçirilen örgütsel doküman ve dijital delillerde önemli bir bulguya rastlanıldı. Dijital delillerin incelemesi sonucunda, aralarında ByLock gibi birçok şifreli haberleşme programı kullanan örgüt mensuplarının, yeni bir kriptografik haberleşme programı daha kullandığı belirlendi.

ŞUBAT 2018’E KADAR KULLANILDI

Savcılık, bazı örgüt mensuplarınca Andorid ve İOS işletim sistemlerinin kurulu bulunduğu cep telefonlarına ‘’2048 Fun and Relaxing Puzzle Game’’ oyunu görünümlü yeni kriptografik haberleşme programını indirilerek kullanıldığını tespit etti. Görüşme içeriğine ulaşılan programın 15 Temmuz darbe girişiminden Şubat 2018’e kadar örgüt üyelerince aktif olarak kullanıldığı belirlendi.

KRİPTOLARI ORTAYA ÇIKARACAK

Programın şu ana kadar çözülen içeriğinde, örgüt mensubu askerlerin tayin işleri, yapılanmadaki askerden sorumlu “öğretmen” tabir edilen sivil abinin sorumluluğuna hangi askerlerin verileceği, sivil unsur ve askerlerin kod isimleri, hangi askerin yeni kurmaylık sistemi olan karargah subaylığı eğitimine sızdırılacağı gibi konular yer aldı. İçeriklerde ayrıca yapılanmada firari ya da yakalama emri bulunan askerlerin saklandığı “gaybubet” evlerinin adresleri, hangi yöntem ve güzergahlar üzerinden firar edilmesi gerektiği, örgüt mensubu sivil unsur ve askerlerin eş bilgileri ve eşlerin örgütsel durumları hakkında bilgiler de bulundu.

  • 70 kriptoya gözaltı
  • Yapılanmanın Marmara Bölgesi’ndeki en üst düzey seviyesindeki Halit kod adlı sözde ‘’imama’’ bağlı bulunduğu ve bir devlet okulunda öğretmenlik yaptığı belirlenen Ersin K.’den ele geçirilen dijital dokümanlar sonucunda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halen faaliyet yürüten şüphelilere ulaşıldı. Savcılık, söz konusu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasında halen faaliyet yürütülen yarbay, binbaşı ve yüzbaşı rütbelerindeki 15 subay ile askerlerden sorumlu sivil yöneticiler dahil olmak üzere toplam 70 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Savcılığın talimatını alan polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 18 şüpheli gözaltına alındı.
#FETÖ
#Kripto haberleşme
#Oyun
6 yıl önce