|

Gaziantep'te cani baba 2 aylık bebeğini öldüresiye dövdü: Elin kırılsın

Türkiye dün Gaziantep’te çekilen korkunç görüntüleri konuştu. 2 aylık Cihan bebek, babasının başı ve yüzüne vurduğu darbeler sonucu beyin kanaması geçirdi. Bebek yoğun bakımda, cani babası Yunus Göç ise tutuklandı.

00:00 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 02:37 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
2 aylık Cihan bebek, babasının başı ve yüzüne vurduğu darbeler sonucu beyin kanaması geçirdi.
2 aylık Cihan bebek, babasının başı ve yüzüne vurduğu darbeler sonucu beyin kanaması geçirdi.
Gaziantep’te bir kişinin bebeğini dövdüğü görüntüler Türkiye’nin gündemine oturdu.
Görüntülerdeki kişinin, ağlayan 2 aylık bebeğin yüz ve baş bölgesine peş peşe 10 defa sert darbeler vurduğu, boğazını sıktığı görülüyordu. Çok geçmeden korkunç olay aydınlandı.
Cani adamın, bebeğin öz babası Yunus Göç olduğu ortaya çıktı.
Kan donduran manzaranın, eşinin şüphelenip odaya cep telefonu yerleştirmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. O anlar, telefonun kamerasıyla anbean kaydedildi. Kadının odaya girmesiyle son bulan şiddetin ardından bebek hastaneye kaldırıldı.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Travmaya bağlı yaralanma tanısı konulan Cihan bebek yoğun bakımda. Özel Anka Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı İsmail Demir, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden sevkli olarak gelen bebeği, beyin kanaması tespit edilmesi üzerine yoğun bakıma aldıklarını kaydetti: “Hastanemize geldiğinde şuur durumu uykuya meyilliydi. Hareketlerinde travmaya bağlı ağırlık vardı. Ameliyatlık bir durumu yok, medikal olarak şu an yoğun bakımda tedavi etmekteyiz. Ancak hayati tehlikesi devam ediyor.”


CANİ BABA TUTUKLANDI

Yaşananlara ilişkin görüntülerin sosyal medyadan yayınlanması ve tepkilere yol açmasının ardından
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı
olayla ilgili soruşturma başlattı.
Gözaltına alınan dayakçı baba, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.
Mağdur bebek ve anne için tedbir kararı alındı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Yaşanan olay herkesi derinden yaraladı. Minnacık bir yavruya bu zulmü hangi evrende, hangi dünyasına sığdırdı anlamak mümkün değil. Bu tür hadise ve faillerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

En ağır ceza verilmeli

Cihan bebeğin annesi Semra Göç, evden ayrılıp ailesinin yanına sığındı. Eşinin bebeğine doğduğu günden beri şiddet uyguladığını anlatan gözü yaşlı kadın, Yunus Göç’ün en ağır cezayı almasını istiyor. Semra Göç, “Çocuk herkeste duruyor, artık kokusundan mı anlıyor bilmiyorum, onda ağlıyordu. Kaç gündür uyuyamıyorum. Kafamı her yastığa koyduğumda o anları yaşıyor, bebeğimin çığlıklarını duyuyorum. En ağır cezayı alsın, hapisten hiç çıkmasın” dedi. Semra Göç’ün babası Mustafa Uçar da “Bunun gibiler içeriden çıkmasın. Uzun bir ceza alsın istiyorum” diye konuştu.

#Gaziantep
#Yunus Göç
#Semra Göç
#Adalet Bakanı
#Abdulhamit Gül
2 yıl önce