Gazze için imzalanan niyet beyanında ne yazıyor?

Mahir Bilal Pirim
23:04, 13/10/2025, PazartesiG: Güncelleme: 04:05, 14/10/2025, Salı
Yeni Şafak
Gazze için imzalanan niyet beyanında ne yazıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze için Mısır'da düzenlenen Barış Zirvesi'nde 'niyet beyanı'nı imzaladı.

Mısır'ın Şarm el-Şeyh şehrinde Gazze için düzenlenen Barış Zirvesi'nde ateşkes anlaşmasına garantör olan Türkiye, Katar, ABD ve Mısır 'niyet beyanı' imzaladı.

Gazze’de süren insani krizin son bulması ve bölgeye kalıcı barışın tesis edilmesi amacıyla Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Gazze Zirvesi, 20 ülkenin katılımıyla tarihi bir diplomatik buluşmaya sahne oldu. Zirvede, garantör ülkeler “niyet beyanı”na imza atarak, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve yeniden inşa sürecinin uluslararası gözetim altında yürütülmesi konusunda ortak taahhütte bulundu.

Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Gazze Zirvesi
Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Gazze Zirvesi
Bölgeyi; herkes için onur, haysiyet ve eşit fırsatları; insanların barış, güvenlik ve ekonomik refah arayışlarını; ırk, inanç, renk veya etnik köken ayrımı gözetmeksizin sürdürebilecekleri bir yer haline getirmeyi taahhüt ediyoruz. Biz, karşılıklı saygı ve ortak kader ilkesine dayanan kapsamlı bir barış, güvenlik ve ortak refah vizyonu peşindeyiz. Bu ruhla, Gazze Şeridi'nde kapsamlı ve kalıcı barış düzenlemelerinin kurulmasında kaydedilen ilerlemeyi ve İsrail ile bölgesel komşuları arasında dostane ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu mirası uygulamak ve sürdürmek için, gelecek nesillerin barış içinde birlikte gelişebileceği kurumsal temeller oluşturmak üzere toplu olarak çalışacağımıza söz veriyoruz. Kalıcı barışın sağlanacağı bir geleceğe kendimizi adıyoruz. Kendimizi, kalıcı barışın sağlanacağı bir geleceğe adadığımızı taahhüt ediyoruz.
null

Niyet beyanının orijinal metni
Niyet beyanının orijinal metni
Niyet beyanının Türkçe'ye çevrilmiş hali
Niyet beyanının Türkçe'ye çevrilmiş hali
İsrail'in maşası Amerika
Gündem
İsrail'in maşası Amerika
ABD'li gençler 'Hamas' diyor: Siyonistlere parmak ısırttıran anket
Gündem
ABD'li gençler 'Hamas' diyor: Siyonistlere parmak ısırttıran anket
Ödüllü yazar Filistin destekçisi çalışanlarını kovan müzenin ödülünü reddetti
Gündem
Ödüllü yazar Filistin destekçisi çalışanlarını kovan müzenin ödülünü reddetti

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026