|

Gezicilerin gözaltı yalanı erken patladı

Bir vatandaşı şikayet etmek için karakola giden Gezici Araştırma Şirketi’nin anketörleri, polis ekipleri tarafından gözaltına alındıkları yalanını ortaya attı. Ancak emniyet olayın aslını hemen açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2015 воскресенье
Güncelleme: 23:30 - 19/09/2015 суббота
Yeni Şafak

Gezici Araştırma Şirketinin anketörleri, Üsküdar'da anket yaparken, tartıştıkları bir vatandaşı şikayet etmek için emniyete gitmelerini 'gözaltına alındık' yalanıyla duyurdu. Sosyal medyada yayılan olayda, Gezici Araştırma Şirketinin anketörleri, Üsküdar'da vatandaşların evlerine giderek anket çalışması yapmaya başladı. Bazı ev sahipleri durumdan rahatsız oldu ve polise şikayet edeceğini söyledi. Anketörler, vatandaşla tartışmalarının ardından karakola giderek şikâyetçi oldu. Kısa süre sonra ise Gezici Araştırma Şirketi'nin hesabından “Şu an @geziciarastirma şirketinin sahada araştırma yapan anketörleri gözaltına alınarak çalışmaları engelleniyor @mrtgezici emniyete gidiyor” twiti atıldı. Karakoldan ayrılan anketörler, şirketin sahibi Murat Gezici ile birlikte selfie çekerek, gözaltı yalanını sürdürdü.



HÜRRİYET'E ÖZEL YALAN AÇIKLAMA


Sosyal medyada fotoğraf paylaşan anketörler, daha sonra Hürriyet'e özel açıklama yaparak yalanı devam ettirdi. Hürriyet'in yaydığı yalan kısa sürede sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Yalan haberi Zaman gazetesi de sürmanşetten son dakika olarak servis etti. İstanbul Emniyeti de, çıkan haberleri yalanladı. Emniyet, “Bahse konu haberlerde adı geçen Gezici Araştırma Şirketi ve anketörleri ile ilgili yapılan herhangi bir işlem olmadığından, haberler asılsız olup iddialar gerçek dışıdır” açıklamasında bulundu.


#Gezicilerin gözaltı yalanı
#Gezici Araştırma Şirketi
#Gezici Araştırma
9 лет назад