|

Gülen’in kasaları poliste

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, paralel yapı ile mücadele kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) büyük darbe vuracak operasyonu genişletiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 04:20 - 16/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Örgütün en kuvvetli finans kasası olduğu öğrenilen Florya İşadamları Derneği (FİADER)'e düzenlenen baskında gözaltına alınan 19 kişi kilit ekip olarak belirlendi. İstanbul polisi himmet toplantısında el koyduğu çekler üzerinde isimleri yazan 12 kişiyi ifadeye çağırdı. İfadeye gelen bazı esnafların, zekat parası olarak çek verdiklerini ve paranın paralel yapıya gittiğinden habersiz olduklarını söyledikleri öğrenildi. Toplantı odasında ise 400 bin TL ile 50 bin dolar nakit para ile birlikte 600 bin TL tutarında çek ve senet ele geçirilmişti. FETÖ'ye ikinci himmet baskını olarak TUSKON'a bağlı FİADER'e yapılan operasyonda ele geçirilen dijital veriler ise Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince inceleniyor.



ÖRGÜTTE RAHATSIZLIK


Ekipler, toplantı odasında ele geçirdikleri belge, doküman ve CD'ler üzerinde derin inceleme yapıyor. Gözaltındaki şüphelilerin bağlantıları ve himmet için kimlerle irtibat kurdukları araştırılıyor. Toplantı için günler öncesinden irtibat kuran işadamları, polisin baskınıyla şoka uğradı. Polise ihbarın 19 kişi içerisinden gelmiş olmasının ise örgütte rahatsızlığa yol açtığı ifade ediliyor.



#paralel yapı
#Fethullahçı Terör Örgütü
#fetö
9 yıl önce