|

Haber uçtu firar ettiler

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin Jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ’nün kamu kurumlarında çalışan 15 imamının, haklarındaki soruşturmayı önceden bildikleri öğrenildi. İmamların, soruşturmadan haberdar olur olmaz çalıştıkları kurumlara ücretsiz izne ayrılmak istediklerine dair dilekçe vererek firar ettikleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:16 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturmada Jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet memurluğu yapan 15 imamının kendilerine operasyon yapılacağını bir süre önce öğrendikleri tespit edildi. TIR'ları durduran şüpheli Jandarma görevlileri ile irtibatları ortaya çıkan kamu çalışanı imamların, mensup oldukları kamu kurumlarına kısa bir süre önce ücretsiz izne ayrılmak istediklerine dair dilekçe verdikleri ve bu başvuruların ardından firar ettikleri belirlendi.



1 YILLIK ÜCRETSİZ İZİN


TIR'ların durdurulmasından sorumlu jandarma görevlileriyle irtibatlı olan fen bilgisi öğretmeni Hamza Ali E. 18 Mayıs'ta rapor aldı, ardından 1 yıllık ücretsiz izne ayrıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Daire Başkanı olan Muharrem G., 20 gün senelik izne ayrıldı, 23 Mayıs'ta babasının rahatsızlığını bahane ederek bir yıl ücretsiz izin aldı. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan Mehmet Yıldırım E., 25 Mayıs'ta 20 gün senelik izin aldı ve ortadan kayboldu.



ÖNCE RAPOR ALDI


RTÜK'de uzman yardımcısı olan Erdem Ç., , 24 Mayıs'ta rapor aldı. 30 Mayıs'ta mazeretsiz 1 yıllık ücretsiz izin dilekçesi verdi. Öğretmen Fatih K. eşinin doğum yaptığı iddiasıyla önce izne ayrıldığı 26 Mayıs'ta 11 ay ücretsiz izne ayrıldığına dair dilekçe sundu. Öğretmen Mehmet Cevher K. 16 Mayıs'ta süresiz izne ayrıldı. Öğretmen Ömer B. 30 Mayıs'ta babasının rahatsızlığını bahane ederek 1 yıllık ücretsiz izin başvurusu yaptı.




CELEPOĞLU İLE İRTİBATLI


Öğretmen Mustafa İ., 25 Mayıs'ta akraba ziyareti bahanesiyle Ordu'ya gitti ve bir daha ortalıkta görülmediği tespit edildi. Mesut C.'nin Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Doçent olduğu, Tümgeneral Hamza Celepoğlu ile irtibatlı olduğu, eşinin iddiasına göre annesinin Kayseri'de hastalandığını iddia ederek otobüsle onun yanına gitti. Fakat bu isimle herhangi bir otobüs bileti alındığına dair tespit yapılamadı.



Müdür ortada yok



Bahaneleri bitmedi


Hasan B.'nin Konya Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Denetimli Serbestlik Müdürü olduğu, 27 Mayıs 2016 günü babasının ve çocuğunun hastalığını bahane ederek senelik izin dilekçesi yazdığı, izin adresi olarak ise Çorum'u belirttiği belirlendi. Bayram A.'nin ise Mardin'deki bir kamu okulunda öğretmen olduğu, diğer şüpheliler gibi onun da annesinin rahatsızlığını bahane ederek 25 Mayıs 2016 günü izin dilekçesi yazdığı, hakkında gözaltı kararı alındığı 31 Mayıs'ta ise adreslerinde bulunamadı. Abdulkadir A.'nın İstanbul Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tarih öğretmenliği yaptığı, 23 Mayıs 2016 günü eşinin doğumunu bahane göstererek 1 yıl 1 ay ücretsiz izne ayrıldığı belirlendi. Şüphelinin eşi ile birlikte Tekirdağ'dan pasaporta başvurduğu, 31 Mayıs günü pasaportları bizzat elden almak üzere Ankara'ya kadar gittiği anlaşıldı. Fakat aynı gün tüm şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



#MİT TIR’ları
#Firar
8 yıl önce