|

Hatanın faturası personele

TBMM’de 2016 ajandasında Danışma Meclisi Başkanı Sadi Irmak’ın isminin üstüne 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın resminin yapıştırılması olayında ilgili personelin uyarıldığı bildirildi. Ajandaların yeniden basılması söz konusu olmadığı için herhangi bir kamu zararı meydana gelmedi.

Yeni Şafak
08:25 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:29 - 27/02/2016 Cumartesi
Diğer

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz'ün TBMM Başkanlığı'nca dağıtılan 2016 ajandasının 10. sayfasında Danışma Meclisi Başkanı Sadi Irmak'ın isminin üstünde 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın fotoğrafının bulunduğunu belirterek TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yanıtladı.



Milliyet'te yer alan habere göre Aydın, şunları kaydetti: “Ajandada Mahmut Sadi Irmak'ın fotoğrafı yerine Celal Bayar'ın fotoğrafı sehven konulmuş ve basılmıştır. Hatanın farkedilmesi sonrasında dağıtımı yapılmamış ajandalarda fotoğraf düzeltme işlemi yapılmıştır. Dağıtımı yapılmış olan ajandaların ise kişilerce kullanılmış olma ihtimali ve yaygın bir dağıtım yapılmış olması nedenleriyle toplanarak tekrar basılması yönünde bir işlem yapılması mümkün bulunmamaktadır. Ajandaların yeniden basılması söz konusu olmadığı için herhangi bir kamu zararı meydana gelmemiştir. Hataya neden olan ilgili personel uyarılmıştır. 11 bin 300 adet TBMM ajandası basılmış olup toplam maliyet 68 bin 440,79 TL'dir.”




#CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz
#Bülent Öz
#TBMM Başkanlığı
#TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın
#Danışma Meclisi Başkanı Sadi Irmak
#2016 ajandası
8 yıl önce