|

Himmete suçüstü

İstanbul polisi, FETÖ’nün kasası olduğu iddia edilen Florya İşadamları Derneği’nin himmet toplantısına suçüstü baskın yaptı. Paralel örgüte yakın işadamlarından 19 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:41 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ikinci himmet baskını Florya İşadamları Derneği'nde (FİADER) gerçekleşti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla oluşturulan himmet toplantılarında, örgütün en güçlü kasası olduğu öğrenilen FİADER'e baskın yaptı. Toplantı esnasında suçüstü yapılan baskında 19 dernek üyesi gözaltına alındı. Toplantı sırasında masada bulunan 400 bin TL ile 50 bin dolara ve 600 bin TL tutarında çek ve senete de el konuldu.



İHBAR EDİLDİLER


FETÖ'ye finansal destek sağlanan toplantının ihbarını, toplantı odasında bulunan işadamlarından birinin önceden yaptığı ifade edildi. Baskın sırasında toplantı odasında bulunan çok sayıda belge ve dokümana el konulduğu öğrenilirken, örgüte ait dijital malzemelerde incelenmek üzere emniyete götürüldü.



LİSTEYİ ÇÖPE ATMIŞLARDI


Mali polis ekipleri 2 Eylül tarihinde Üsküdar Libadiye'de bulunan bir bilişim şirketinde paralel yapı tarafından himmet toplantısı gerçekleştireceği bilgisini üzere operasyon düzenlemişti. Operasyonda aralarında paralel yapının İstanbul'daki üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu 10'u mütevelli heyeti üyesi 17 kişi gözaltına alınmıştı. Baskında polis, toplantıya başkanlık eden şahsın yırtıp yok etmeye çalıştığı himmet listesini de çöpten alarak dosyaya koymuştu.


#Fethullahçı Terör Örgütü
#fetö
#Florya İşadamları Derneği
9 yıl önce