|

İktidarda 101 günde parçalanırlar

Bir dönemin önemli siyasetçisi Tevfik Diker, Sevrcilere karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli ve yerli duruş sergileyen politikalarına destek olunması çağrısında bulundu. "Mevcut liderler arasında Erdoğan'dan başka karizmatik yok" diyen Diker, muhalefeti de eleştirdi. Diker, "Şimdiki muhalefet 6 yamalı bohçaya döndü. Böyle bir muhalefet Türkiye'nin umudu olamaz. Bu altılı iktidar olsun, 101 gün dayanamaz hepsi paramparça olur" diye konuştu.

Osman Özgan
00:00 - 15/01/2022 Cumartesi
Güncelleme: 11:25 - 15/01/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Tevfik Diker
Tevfik Diker

Doğru Yol Partisi'nden (DYP) iki dönem milletvekilliği yapan emekli yarbay Tevfik Diker, yeni ekonomi modeli, yerli ve milli projeler ile Türkiye'nin muhalefet sorununa ilişkin Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulundu.

Şu anda ekonomide yaşanan sıkıntıları sadece Türkiye'ye bağlamanın yanlış olacağını, salgının getirmiş olduğu olumsuzlukların da Türk ekonomisine yansımalarının olduğunu belirten Diker, yeni ekonomi modeliyle ilgili şunları söyledi:

  • "Sonuçta Cumhurbaşkanı doların inişini sağladı. Şimdi neymiş fiyatlara yansımadı. Onun için de uğraş veriliyor. Sıkıntıları ve sorunları çözmek için faal adımlar atıyorlar, gereğini yapıyorlar. Muhalefet olsa ne yapardı? Gidecekleri tek yer IMF. Bu yüzden Cumhurbaşkanının önünde engel olmanın, ona köstek olmanın bir anlamı yok. Sadece eleştirerek, esnaf gezerek olmaz, proje koyun ortaya. İşte Cumhurbaşkanı proje koyuyor, hedef verdi. Sayın Demirel hep '101 gün' derdi. Şimdi Cumhurbaşkanı diyor ki '6 ay bekleyin.' Ben cumhurbaşkanının çabalarını, çalışmalarını doğru buluyorum. 6 ay sonra da sonuç alacağına inanıyorum."

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği "Büyük ve güçlü Türkiye hedefi"ne işaret eden Diker, "Büyük Türkiye insanların mutluluğu, ekonomisinin büyüklüğü, savunma sanayiinin büyüklüğü, parasının değeri ile olur. Ordusu, gençleri, kadınları ile olur. O bakımdan bu çok önemli bir hedeftir. Gerektiğinde bunun için canımızı bile vermeye hazır olmalıyız" diye konuştu.

HEPSİ PARAMPARÇA OLUR

Diker, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu vurguladı ve muhalefet partilerini eleştirdi. "Global CHP" tanımlamasını yaparak, "Bir ayakları Amerika'da" diyen Diker, "Eskiden milli meselelerde kişisel siyasi çıkar ve parti çıkarları bir kenara koymasını bilen kalite vardı. Şimdiki muhalefet 6 yamalı bohçaya döndü. Şimdikilerin tek derdi Recep Tayyip Erdoğan gitsin, kim gelirse gelsin. Böyle bir siyaseti Türkiye kaldıramaz. Böyle bir muhalefeti Türkiye taşıyamaz. Böyle bir muhalefet Türkiye'nin umudu olamaz. Böyle bir muhalefet Türkiye'de çözüm üretemez. Bu altılı iktidar olsun, 101 gün dayanamaz hepsi paramparça olur" dedi.

OYUNLARI ERDOĞAN İLE BOZABİLİRİZ

Diker, şöyle devam etti:

  • "Emperyalizm ve küresel güçlerin Türkiye üzerine oyunları var. Bu oyunları bozmak lazım. Oyunları bu konjonktürde Recep Tayyip Erdoğan dışında kimse ile bozamayız. Sevrcileri tekrar Anadolu topraklarında ve İstanbul ile Çanakkale boğazlarında görmek istemiyorsak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli duruş sergileyen politikalarına destek olmalıyız. Türkiye'nin geleceği, milli güvenliği, bekası için önemli. Mevcut liderler arasında Erdoğan'dan başka karizmatik olan yok. Bunları iyi bir devlet adamı olarak söylüyorum. Devlet yoksa biz yokuz. Devlet yoksa Cumhuriyet yok, demokrasi yok, devlet yoksa ezilen bir millet var."

#Emperyalizm
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
#DYP
2 yıl önce