|

İlk ara tatil bitti

Bugün 18 milyon öğrenci 9 günlük ara tatilin ardından ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 7, 8, 11 ve 12. sınıflar için verdiği destekleme kurslarına 6. ve 10. sınıflar da dahil olacak. Kurs başvuruları 26-29 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Yasemin Asan
00:00 - 22/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 07:08 - 22/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

6 Eylül’de yüz yüze eğitimle başlayan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nın, ilk ara tatili bitti. Tatilin ardından bugün okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan 18 milyon öğrenci için ders zili çalıyor. Okullarda birinci dönem, 21 Ocak cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak’ta başlayıp 4 Şubat’ta tamamlanacak. 7 Şubat’ta başlayacak ikinci dönemde ise ara tatili 11 Nisan-15 Nisan tarihleri arasında. 17 Haziran’da ise yaz tatili başlayacak.


KURSLAR GENİŞLİYOR

Okullarda 7, 8, 11 ve 12. sınıflar ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik devam eden destekleme ve yetiştirme kursları da genişliyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) 6 ve 10. sınıflar da dahil edildi. Bu sınıflarda okuyan öğrenciler kurslara 26-29 Kasım tarihleri arasında başvurabilecek.

SADECE 66 SINIF KAPALI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sona eren tatille ilgili olarak “Öğrenci ve öğretmenlerimiz, ara tatil haftasında dinlenme imkanı buldular. Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz” dedi. Bu bir haftalık ara tatilde salgın nedeniyle kapalı olan sınıfların da sürelerini tamamladıklarını belirten Özer, “22 Kasım 2021 tarihi itibariyle 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek” bilgisini verdi.

Birden fazla vaka ‘yakın temaslı’ nedeni

  • Sağlık Bakanlığı hazırladığı salgın rehberinde güncellemeye giderek “Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” bölümü 18 soru-cevap şeklinde ekledi. Rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemi vurgulandı. Aynı sınıfta 10 gün içinde birden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrencilerin “yakın temaslı” olarak evlerine gönderileceği hatırlatıldı. Ayrıca önerilen enfeksiyon kontrol önlemlerine uyumun olmadığı durum-larda, bir pozitif vakanın tespit edildiği sınıftaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin “yakın temaslı” kabul edileceğinin altı çizildi.

Öğretmenlerin yüzde 93’ü aşılı

Öğretmenlerin aşı oranlarında sürekli artış olduğunun altını çizen Özer, en az iki doz aşı olmuş öğretmenlerin oranının yüzde 88’e yükseldiğini belirtti. Özer, “6 Ağustos tarihinde en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı yüzde 60 idi. Bugün itibari ile bu oranın yüzde 88’e çıkmış olması oldukça önemli. Diğer taraftan aşı olmadan hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmen oranı ise yüzde 5’ler civarında. Dolayısıyla, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93’ler seviyesinde” diye konuştu.


#Milli Eğitim Bakanlığı
#Mahmut Özer
#DYK
#Sağlık Bakanlığı
2 yıl önce