|

İlk gidişimizdi son olmayacak

Kudüs’e girişlerine izin verilmeyen 72 Türk vatandaşının 53’ü daha Türkiye’ye döndü. İsrail’in hak-hukuk tanımaz muamelesine maruz kalan vatandaşlar, Kudüs’ün ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Hümeyra Hacıibrahimoğlu, “Sindirmeye çalışıyorlar. Yılmayacağız. İlk gidişimizdi ama son olmayacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 03:45 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
​Özel seyahat acentesiyle Kudüs'ü ziyarete giden ve İsrail polisi tarafından 'vizeleri olmadığı' gerekçesiyle giriş izni verilmeyen 53 vatandaş daha Türkiye'ye döndü.
​Özel seyahat acentesiyle Kudüs'ü ziyarete giden ve İsrail polisi tarafından 'vizeleri olmadığı' gerekçesiyle giriş izni verilmeyen 53 vatandaş daha Türkiye'ye döndü.

Özel seyahat acentesiyle Kudüs'ü ziyarete giden ve İsrail polisi tarafından “vizeleri olmadığı” gerekçesiyle giriş izni verilmeyen 53 vatandaş daha Türkiye'ye döndü. 93 Türk vatandaşının 72'sinin İsrail'e giriş izni verilmedi. Ülkeye alınmayan yolculardan 19'u önceki akşam saatlerinde İstanbul'a dönmüştü. Kalan 53 kişi ise gece saatlerinde İstanbul'a ulaştı. THY'ye ait tarifeli uçakla saat 00.30'da İstanbul'a gelen vatandaşlar, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden çıktı.

SAATLERCE AÇ-SUSUZ BIRAKILDIK

Yolculardan 23 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi Hümeyra Hacıibrahimoğlu, pasaportlarının kontrol bile edilmeden toplandığını, grubun ofis gibi bir yerde saatlerce tutulduğunu söyledi. Hacıibrahimoğlu, “Aç ve susuz bırakıldık. Dalga geçer gibi 'Biz izin verirsek geçeceksiniz, izin vermezsek geçmeyeceksiniz' dediler. Onların yapmak istediği şey bizi sindirmek. Ama bu yapılanlar bizi kesinlikle yıldırmayacak. İlk gidişimizdi ama son gidişimiz olmayacak” dedi.

BU KONU GÜNDEMDEN DÜŞMEMELİ

Hukuk Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Ahsen Eflatun ise “Gün boyu parmak izimizi ve fotoğraflarımızı çektiler. Daha sonra yeşil pasaportlu olanların vizesinin olduğunu söyleyip geri kalanının vizesinin çıkmadığını, daha doğrusu var olan vizesinin iptal olduğunu söylediler. Bunlar yıldırma politikası, İsrail'in daha önce de yaptığı şeyler. Ama her ne olursa olsun Filistin'e gitmeyi arttırmalıyız. Bu gibi konuların üzerinde durulması çok önemli” diye konuştu.

  • Kudüs’ü
    ihmal etmeyin
  • Konya’da tıp eğitimi alan 20 yaşındaki Nihan Temel, Kudüs’ün uzun zamandır ihmal edildiği için bu olayların yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “İsrail’in bugün sergilediği hak-hukuk tanımaz muamelenin tek sebebi bu. Kudüs’ü daha da ihmal edersek, fazlasını yaşayacağız. O yüzden Kudüs’ü artık ihmal etmemeliyiz. Orada sıkıntı var demeyip, yıldırma politikalarının tersine daha da fazla gitmeliyiz.”
#İsrail
#Filistin
#Kudüs
#İstanbul
#Türkiye
6 yıl önce