|

Irkçı kafaya tepki çığ gibi

Sık sık mültecilere karşı ırkçı söylemlerde bulunan İYİ Parti’nin Fatih Belediye adayı İlay Aksoy şimdi de ‘Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim’ pankartı astırdı.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:02 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
İlay Aksoy'un seçim pankartı.
İlay Aksoy'un seçim pankartı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in her fırsatta Esed zulmünden kaçan Suriyeli mültecilere karşı düşmanca tutumu, İYİ Parti’nin yerel seçimde gösterdiği belediye başkan adaylarına da yansıdı. İYİ Parti’nin yereldeki belediye başkan adayları ‘Suriyelileri geri göndereceğiz’ şeklindeki ifadelerle mültecilere karşı ırkçı propagandaya başladı. En son partinin Fatih Belediye adayı İlay Aksoy, ilçede ‘Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim’ pankartı astırdı sonra ise seçim çalışmaları kapsamında ilçe de yaptığı konuşmada mültecilere karşı ırkçı söylemlerde bulundu.

SÖYLEMİ AYRIŞTIRICI

Seçim çalışmalarında Suriyeliler üzerinden provokasyona başlayan Aksoy, miting konuşmalarında da aynı ırkçı söylemi kullandı. Fatih belediye başkanı adayı olarak ilçeyi Suriyelilere teslim etmeyeceğine dikkat çeken Aksoy, “Ben Fatih’de bir tane Arap tabela bırakmayacağım. Bunu size söz veriyorum. Benim resmi dilim Türkçe’dir. Türkçe olarak kalacaktır. Fatih’te bir tane bile kaçak ya da kayıt dışı mülteci istemiyorum. Çünkü Fatihlilerin işlerini alıyorlar. Fatihliler açken onlar çalışamaz. Sabahın altısında Fatihliler iş bulmak için başka ilçelere gidemez. Onların yeri burasıdır. Fatih Fatih’te kalacaktır” dedi.

ADETA PROVOKASYON

İYİ Parti Fatih Belediye başkan adayı Aksoy’un ilçenin en işlek noktalarına astırdığı ve Suriyeli mültecileri hedef alan pankartta ise ‘Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim’ ifadeleri kullanıldı. Suriyeliler üzerinden açık bir provokasyon örneği sergilendiği pankart sosyal medyada vatandaşların büyük tepkisini çekti. Vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

NEFRET SLOGANINA ÖZDAĞ SAHİP ÇIKTI

  • Aynı partinin genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ da sosyal Twitter hesabından Suriyeli Mültecileri hedef alan ırkçı paylaşımlarda bulundu. Aksoy’un pankartının kaldırılmasının ardından Özdağ, “Bu afişi toplanmışlar çünkü Fatih’i Suriyelilere teslim ediyorlar” ifadelerini kullandı. Suriyelilere vatandaşlık verildiği iddiasında bulunan Özdağ, “Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı açıklanan sayıdan çok daha fazla. Bir sabah uyandığınızda milyonlarca Suriyelinin vatandaş yapıldığını öğreneceksiniz. Çok geç olmadan uyan Türk” dedi.


#İlay Aksoy
#İyi Parti
#Mülteci
#Fatih
#Pankart
5 yıl önce