|

Irkçılığa karşı pedal

İnşaat mühendisi Recai Pak, İslâm düşmanlığı ve ırkçılığa dikkat çekmek için Almanya’nın Köln şehrinden İstanbul’a bisikletiyle geldi. Türk bayrağını bisikletinin arkasına asıp yolda karşılaştıklarına Avrupa’da maruz kaldıkları ırkçılığı anlatan Pak’ın yeni rotası Moğolistan: İpek Yolu’ndan Türklerin yaşadığı şehirleri tanıtarak yabancılara Türklüğü göstermek istiyorum.

Yasemin Asan
00:00 - 7/11/2021 Pazar
Güncelleme: 02:10 - 7/11/2021 Pazar
Yeni Şafak
Almanya’dan yola 125 kilo  olarak yola çıktığını söyleyen  Recai Pak, Kapıkule Sınır  Kapısı’na geldiğinde 23 kilo verdiğini söyledi. Pak, Türkiye’ye geldikten sonra 10 kilo aldığını ifade ederek  Türk mutfağının güzelliğine dikkati çekti.
Almanya’dan yola 125 kilo olarak yola çıktığını söyleyen Recai Pak, Kapıkule Sınır Kapısı’na geldiğinde 23 kilo verdiğini söyledi. Pak, Türkiye’ye geldikten sonra 10 kilo aldığını ifade ederek Türk mutfağının güzelliğine dikkati çekti.

Almanya’nın Köln şehrinden İstanbul’a, bisikletiyle yola çıkan Recai Pak (47), İslam düşmanlığı ve ırkçılığa karşı pedal çeviriyor. Pak, ülke ülke gezerek Türk kültürünü, örf ve adetlerini tanıtıyor. Kat ettiği şehirlerde neler yaşadığını anlatan Recai Pak, yeni rotasının Moğolistan olduğunu söyledi.


BAYRAĞI BAKANLIĞA TESLİM EDECEĞİM

  • İnşaat mühendisi Recai Pak, 10 bin kilometre pedal çevirerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Köln’den İstanbul’a vardığını aktardı. Pak, “Almanya’dan İstanbul’a 40 günde geldim.
    Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geldim. Ülkemizi de baştan başa gezdim. Avusturya’dan kırmızı kumaş, Macaristan’dan beyaz kumaş aldım. Bu kumaşlarla Türk bayrağı diktirdim. Ay yıldızlı bayrağımızın işçiliğini Bulgaristan’da yaptırdım. Bisikletimin arkasına astığım Türk bayrağıyla Edirne’den İstanbul’a kadar geldim.
    Yollarda bayrağı öpenler, el sallayanlar, kornaya basanlar oldu. Şimdi bu bayrağı Dışişleri Bakanlığı'na teslim edeceğim” dedi.

MARUZ KALDIĞIMIZ IRKÇILIĞI ANLATIYORUM

Avrupa’da yaşayan Türkler ile ilgili medyada çıkan ırkçı haberlerden rahatsız olduğunu vurgulayan Pak,
“Türkiye, Türkler ve İslam’ın aleyhinde haberler çıkarıyorlar. Almanya’da doğdum, büyüdüm, okudum. Bizimle arkadaş olan Almanlar, Türkleri ve Müslümanları seviyor. Ama bizimle hiç iletişimi olmayanlar, bu haberlere inanarak bizden uzak duruyor. Ben de farkındalık oluşturmak için bisiklet sürmeye karar verdim. Yollarda görüştüğüm kişilere Avrupa’da maruz kaldığımız ırkçılığı, İslam düşmanlığını anlatıyorum”
diye konuştu. Sosyal medyada “Eyvallah Türkiyem” isimli bir hesap açtığını söyleyen Pak, “Türkiye’nin 50 şehrinden videolar çektim. Her şehrin özelliklerini, insanımızı tanıttım. Binlerce Alman takip ediyor” dedi.

YENİ ROTA: TÜRK DÜNYASI

  • Türk bayrağını, Dışişleri Bakanlığı'na teslim ettikten sonra İstanbul’dan Moğolistan’a 15 bin kilometre gideceğini söyledi. Pak, şöyle konuştu:
    “Tarihçi arkadaşlarla yeni rotayı belirledik. Moğolistan’dan İpek Yolu’ndan Türklerin olduğu her noktaya giderek o şehirleri tanıtarak yabancılara Türklüğü göstermek istiyorum. 2023 yılında tekrar İstanbul’a döneceğim.”
#Recai Pak
#Almanya
#Köln
#İpek Yolu
2 yıl önce