|

Isparta ve Burdur'da acemi erler yemin etti

Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında ve Burdur Binbaşı Maruf Kışlası 58. Piyade Eğitim Alayı'ndaki 1998/1 tertip acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

Yeni Şafak
20:06 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 20:25 - 23/02/2018 Cuma
AA
Isparta ve Burdur'da acemi erler için yemin töreni yapıldı.
Isparta ve Burdur'da acemi erler için yemin töreni yapıldı.

Isparta ve Burdur'da acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında 1998/1 tertip bin 651 acemi asker için gerçekleştirilen yemin törenine, Piyade Albay Ferat Vural ile askerlerin aileleri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan acemi askerler, silaha ve Türk bayrağına el basarak yemin etti.

Piyade Albay Vural, burada yaptığı konuşmada, törenin manevi değerinin çok büyük olduğunu söyledi.

"Onlar en iyi yerden, en iyi eğitimi aldılar"

Bu yeminin şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri safına katılmanın ve "Mehmetçik" unvanı almanın ifadesi olduğunu dile getiren Vural, "Mehmetçik, asırlara damgasını vuran büyük Türk milletinin ortak adıdır. Mehmetçik aziz vatan uğruna çocuğunu beşikte, annesini, eşini tarlada, hastasını yatakta bırakarak, cepheden cepheye koşan ölümsüz kahramanların adıdır. Evlatlarımız bugün and içerek bu kutsal görevi devraldılar. Onlar en iyi yerden, en iyi eğitimi aldılar. Ülkemizin Mehmetçik'e, Mehmetçik'in de devletimize ve Türk milletine emanet olduğunu unutmayınız. Onlara güveniniz, onlarla gurur duyunuz." dedi.

Vural, konuşmasının ardından daha önce Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında vatani görevlerini tamamlayan, halen aynı yerde çocukları veya torunları askerlik yapan kişilere teşekkür belgesi ve hediye, törende şiir okuyan İYAŞ Selçuklu Ortaokulu öğrencisine de katılım belgesi verdi.

Törenin sonunda askerler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

Burdur

Burdur Binbaşı Maruf Kışlası 58. Piyade Eğitim Alayı'nda düzenlenen törende de birlik sancağının yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende 1998/1 tertip uzun dönem 3 bin 300 acemi er yemin etti. Kışlaya ilk katılan ere, Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından ödül verildi.

Protokol üyeleri de eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan erlere başarı belgelerini takdim etti. Yemin eden erler piyade ve zırhlı birlikler marşını okudu.

Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, buradaki konuşmasında, askerlerin ettikleri yemine bağlı kalarak vazifelerini namus bilerek çalışacaklarını, parolalarının vatan, bayrak ve şeref olacağını, dürüstlük ve karakterlerinden taviz vermeyeceklerini söyledi.

"Artık kutsal görev sırası sizde"

Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu vurgulayan Savran, "Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde, silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor, iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

Törenin sonunda askerler, bando eşliğinde geçiş yaptı.

Geçiş töreninin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek hasret giderdi. Askerler ile ailelerinin kavuşması sırasında duygusal anlar yaşandı.



#Burdur
#Şerif Yılmaz
#Isparta
6 yıl önce