İsrail'in kalan imajını o aktivistler bitirecek

04:00, 07/10/2025, SalıG: Güncelleme: 04:03, 07/10/2025, Salı
Yeni Şafak
İsrail'in kalan imajını o aktivistler bitirecek
Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, yurda dönüşünün ardından dün gazetedeki mesaisine başladı.

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu aktivistler arasında yer alan Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, Sumud gibi yardım girişimlerinin İsrail'i uluslararası arenada çok zor durumda bıraktığına dikkat çekti. Çalışma arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılanan Çelik, Avrupalı aktivistler ülkelerine dönüp de yaşadıklarını anlattıklarında İsrail'in imajının iyice zedeleneceğini belirtti.

Siyonist İsrail’in uluslararası sularda alıkoyduğu akvitistlerden Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, yurda dönüşünün ardından dün gazetedeki mesaisine başladı. Çalışma arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılanan Çelik, Gazze’ye çıkamasalar da ablukayı deldiklerini ifade etti. Yaşadıklarını anlatan Çelik, “Ben gazeteci olarak gittim ama her şeyden önce insan olarak oraya gitmek için bir seferdi. Derdi davası Gazze olanların seferiydi. İsrail çok zorlandı, çok öfkeliydiler bunu çıplak gözlerimle görerek söylüyorum. Çok öfkeliydiler daha da öfkelenecekler” diye konuştu.

FİLİSTİNLİ TECRÜBESİ YAŞADIK

Üç günlük esaret sürecinde Filistinlilerin yaşadıklarını “hızlandırılmış şekilde” yaşadıklarını belirten Çelik, “Gazeteci olarak onlara dair çok farklı gözlemlerim var. Şu an, dünyanın en korkak milletiyle üç gün geçirdim. Gerçekten denildiği kadar korkaklarmış. İnsanlara zulmetmekten zevk alıyorlar. İnsanlara Nazilerin yaptıklarının daha fazlasını yapıyorlar. Bu üç günde aslında Allah bize bir Filistinli tecrübesi yaşattı” ifadelerini kullandı. Yeni filoların yola çıkmasıyla İsrail’in kontrolden çıkacağını vurgulayan Çelik, “Bugün (dün) İsrail’den ayrılacak olan Avrupalılar ülkelerine dönüp de yaşadıklarını anlattıklarında İsrail'in kalmış olan imajı iyice zedelenecek. Hiç kimseyi ayırt etmeden, işkence yaptılar” şeklinde konuştu.

İSRAİL İÇİN YAŞAM ZORLAŞACAK

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Mikeno gemisinin oraya varması Gazze için bir eşiği aşmak demekti. Çünkü Gazze'den çıplak gözle görüldü. Biz bunu coşkuyla karşıladık. Yoldaki tekneler bu aşamayı daha çok tamamlayabilirler. Çünkü Vicdan gemisinin kapasitesi çok yüksek. Gemiye kolay kolay müdahale edemeyebilirler. İsrail için yaşam gittikçe zorlaşacak. İtalya'dan yeni filolar yola çıkacak.”



Ersin Çelik: Geri döneceğiz mutlaka
Gündem
Ersin Çelik: Geri döneceğiz mutlaka
Hem işgalci hem hırsızlar: İsrail askeri aktivistlerin paralarından eşyalarına birçok şeyi çaldı
Gündem
Hem işgalci hem hırsızlar: İsrail askeri aktivistlerin paralarından eşyalarına birçok şeyi çaldı
İsrail'in Nazi tipi işkence merkezi: Aktivistlere çıplak arama yapıp tek tip giydirdiler
Gündem
İsrail'in Nazi tipi işkence merkezi: Aktivistlere çıplak arama yapıp tek tip giydirdiler

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026