|

İzmir'den bir mucize kurtuluş daha: 33 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 33 saat sonra yaralı olarak bir kişi daha çıkarıldı. 9 binada arama-kurtarma çalışmaları sürerken şimdiye kadar enkazlardan 104 kişinin kurtarıldığı biliniyor.

00:42 - 1/11/2020 Pazar
Güncelleme: 01:09 - 1/11/2020 Pazar
Yeni Şafak
Rıza Bey Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Rıza Bey Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İzmir depremi sonrası arama kurtarma ekipleri, 33 saat sonra bir depremzedeyi enkazdan yaralı olarak çıkarmayı başardı.

Depremin en fazla yıkıma neden olduğu Bayraklı ilçesinde tamamen yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazındaki çalışmalar sırasında arama kurtarma ekipleri, yaralı olduğunu belirledikleri bir kişi için sedye istedi.

Öte yandan yaralının çıkarıldığı sırada enkaz bölgesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ziyaret etti.

Kurtarma ekiplerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Koca ve Dağ, bölgeden ayrıldı.

Deprem bölgesine gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da arama kurtarma çalışmasının devam ettiği diğer bir enkaz olan Doğanlar Apartmanı'nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 885 KİŞİ YARALANDI

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen ve yaklaşık 15 saniye süren depremde şu ana kadar 39 kişi hayatını kaybetti, 885 kişi yaralandı.

9 binada arama-kurtarma çalışmaları sürerken 104 kişi enkazdan kurtarıldı.






#Rıza Bey sitesi
#İzmir
#İzmir deprem
3 yıl önce