|

Kaçak yapı

İddianamelere “Fetullahçı Terör Örgütü” olarak yansıyan paralel yapıya mensup çok sayıda kişi yurtdışına kaçtı. Örgütün bir numaralı ismi Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılırken, birçok kaçak için de gözaltı kararı bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:28 - 28/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Paralel yapıyla mücadele kapsamında farklı illerde farklı operasyonlar yürütülürken, hakkında tutuklama veya gözaltı kararı alınan pek çok örgüt mensubu yurtdışına kaçtı. İddianamelere “Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ) olarak yansıyan paralel yapıya mensup kaçaklardan, örgütün bir numaralı ismi Fetullah Gülen ve eski emniyetçi Emre Uslu hakkında tutuklama kararı çıkarılırken, “Böcek” ve “KPSS” gibi soruşturmalardan da çok sayıda kaçak hakkında gözaltı kararı bulunuyor.



GÜLEN BİR NUMARALI KAÇAK


İstanbul merkezli 'paralel yapı' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında, “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma”, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın talebi üzerine Gülen hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Gülen hakkında çıkarılması gündeme gelen kırmızı bülten için hukuki süreç ise devam ediyor.



TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ARANIYOR


“Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturmada da “terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “kurulan örgüte üye olmak”, terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal ve askeri casusluk”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından çok sayıda kişi tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen emniyet fezlekesinde Fetullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer aldı.



101 KİŞİ MÜŞTEKİ-MAĞDUR


Eski polis Emre Uslu, Gültekin Avcı ve eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 79 kişinin şüpheli olarak yer aldığı soruşturma kapsamında, yurtdışında bulunan Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı alındı. Fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile çok sayıda bakan, bürokrat ve akademisyenin de olduğu 101 kişi ''müşteki-mağdur'' olarak yer buldu.



'BÖCEK'ÇİLER DE KAYIP


Paralel örgüte karşı farklı kurumlarda yürütülen yeni soruşturma ve operasyonlar, kaçakların sayısı da çoğalttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine “böcek” konulmasıyla ilgili davanın 13 sanığından dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci halen firari durumda bulunuyor. Bir süre firar eden sanıklardan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta daha önce Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilmişti.


#Ali Özdoğan
#paralel yapı
#emre uslu
9 yıl önce