|

Kadi: Türkiye-İsrail ilişkilerini anlamak zor

İsrail'in 4 milyonluk bir nüfusuna karşı Müslümanlar'ın 1.5 milyara yakın nüfusları olduğunu belirten Filistin Temsilcisi Süleyman el-Kadi, "Biz bir aileyiz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 2/04/2002 Salı
Güncelleme: 18:39 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Filistin Parlamentosu üyesi ve Filistin'in Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Ticari Ataşesi Süleyman el-Kadi, Türkiye'nin İslam ülkeleri arasında yerini alması gerektiğini söyledi. Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan el-Kadi, "Mazimiz bir, Osmanlı ortak mirasımız ve bundan dolayı tarihi bağımız unutulmamalı" dedi.

Osmanlı'nın neden bölündüğüne bakmak gerektiğini belirten el-Kadi, "Türkiye bir daha eski ihtişamına dönmek istiyorsa, geçmişteki kimliğine dönmeli. Bizler tek bir aileyiz. Türkiye'nin şu anda İsrail'in sağ kolu oluşuna çok üzülüyoruz. İsrail ile anlaşmanız ilişkilerimiz arasına duvar örüyor. İsrail'in nüfusu 4 milyon, İslam âleminin ise 1.5 milyar. Türkiye buna rağmen, İsrail ile ilişkilere giriyor. Bunu anlamak zor doğrusu" diye konuştu.

Abdülhamid övünç kaynağı

"Bizler, sizler gibi Abdülhamid'in torunlarıyız, onunla gurur duyuyoruz" diyen el-Kadi, "Sultan 2. Abdülhamid'in siyonistlerin Filistin topraklarını talep etmeleri esnasında verdiği tarihi söz bizim için her zaman övünç kaynağıdır. Gelenek ve göreneklerimiz aynı, her sabah Türk müziğini dinliyorum" diyen Süleyman el-Kadi, Türkiye'nin tekrar İslam âleminin başına geçmek istiyorsa, sözüyle ve fiiliyle mazisini tasdik etmesi gerektiğini belirtti.

İsrail anlaşmaz
El-Kadi, "İsrail ile hiçbir zaman anlaşma olmayacak. Çünkü İsrailliler, yapılan hiçbir anlaşmaya sadık olmadıklarını ortaya koydular. Son olaylar da gösteriyor ki, İsrail ile ancak bir yol ile anlaşılabilir, o da; savaş" dedi. El-Kadi, "Filistin orijinli olan Yahudiler, Filistin'de kalabilir ancak Rusya'dan, Almanya'dan, Afrika'dan, ABD'den, İngiltere'den getirilen Yahudiler ülkelerine geri dönmeli. Bu mekânı mukaddes kabul edip, burada Müslümanlar ve Hristiyanlar ile beraber yaşamak isteyenler de kalabilir. Bu ülkede Müslümanlar, Hristiyanlar ve Siyonist olmayan inançlı Yahudiler birlikte yaşamalıdırlar" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce